Yalnız Mesajı Göster

Vakumda Pişirme - Vakumda Yemek Pişirme - Vakumda Yemek Nasıl Pişirilir

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vakumda Pişirme - Vakumda Yemek Pişirme - Vakumda Yemek Nasıl Pişirilir



Vakumda Pişirme
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vakumda pişirme (Sous Vide), yiyeceklerin vakumlama yoluyla havası tamamiyle alınmış naylon torbalar içinde düşük ısıda (60 C°) uzun sürede pişirme yöntemidir
İlk olarak 1970 yılında Fransa'da Georges Pralus tarafından kullanılmıştır Bu yöntemle pişirilen yiyeceklerin hiç su ve yağ kaybı olmadığından lezzetleri mükemmel olmaktadır Ancak pişirme derecesi düşük olduğundan yiyeceklerin sağlıklı hazırlanması için temizlik konusunda çok dikkat sarf edilmelidir Bu nedenle son yıllarda yeniden bazı tanınmış ahçılar tarafından gündeme getirilmesine rağmen yöntem sağlık açısından hala tartışmalıdır Amerikada bazı eyaletlerde lokantalarda kullanılması yasaktır Vakumda pişirme yöntemi evde yemek yapanlar arasında da son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir Yöntemi kullananlar pişen yemeğin lezzetinin kıyas edilmez derecede üstün olduğunu iddia etmektedirler
Vakumlama işlemi için özel bir vakum aleti gerekmektedir Evlerde kullanımı yaygınlaştığından piyasada çeşitli model ve markaları satılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla