Konu
:
Çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir
Yalnız Mesajı Göster
Çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir
Çay demlemenin püf noktası
Başlıca içeceklerimiz arasına giren ve bugüne kadar birçok faydası keşfedilen çayın, iyi bir şekilde demlenmemesi halinde flavonun (bitkisel molekül) yapısında meydana gelecek hasarlar sonucu birçok faydasını kaybedebileceği bildirildi
Rıfat Bozalan, çayın kaynamış su ile hemen demlenmemesi gerektiğini ifade etti
95 derecede flavonların özeliklerini yitirebildiğine dikkat çeken Dr
Bozalan, bu nedenle çayın 95 derece altındaki su ile demletilmesini ve demin asla kaynatılmaması gerektiğini söyledi
Çayın, içinde bol miktarda flavon içeren yararlı bir bitki olduğunu aktaran Dr
Bozalan, doğru demlenmiş çayın içindeki flavonu muhafaza ettiğini hatırlattı
Flavonların atar damar ve toplardamar yüzeylerinin pürüzsüz kalmasını sağladığını dile getiren Uzman Dr
Bozalan, “Yani bir anlamda damar tıkanmasını önler
Flavonlar ayrıca böbrekte idrarın süzüldüğü tüpçüklerin sağlığının korunmasında ve kan kolesterolünün düşürülmesinde önemli role sahiptirler
Flavonların çoğu pişirme ya da kaynatma sırasında (95 derece ve üzerinde) özeliklerini kaybederler
Bu yüzden meyve ve sebzeler mümkün ise taze ve çiğ olarak tüketilmelidir
Çay ise yeni kaynamış bir su ile değil de birkaç dakika bekletildikten sonra sıcaklığı derece 95 derecenin altına düşürülmüş sıcak su ile demlenmeli ve demletildikten sonra asla kaynatılmamalıdır
” şeklinde konuştu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul