Yalnız Mesajı Göster

Mikrodalga Fırında Yemek Pişirmeyle İlgili Püf Noktalar

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mikrodalga Fırında Yemek Pişirmeyle İlgili Püf Noktalar



Mikrodalga Fırında Pişirme İle İlgili Püf Noktalar-Mikrodalga için Pratik Bİlgiler


* Normal fırınlar için verilmiş bir tarifi mikrodalga fırına adapte etmek için verilen süreyi 2/3'ü kadar düşürün

* Mikrodalga fırın ile pişireceğiniz yemeklere renk katmak için üzerlerine toz kırmızı biber, salça, veya kavrulmuş badem, fıstık gibi malzemeler koyun

* Fırının içinin temiz kalması için pişireceğiniz veya ısıtacağınız bütün sulu ve soslu gıdaların üzerlerini streç film ile kapatın

* Metal hiçbir malzemeyi ve metal dekor içeren porselenleri mikrodalga fırında kullanmayın

* Derin kaplarda ısıtılan yiyecekleri mutlaka sürenin yarısında karıştırın

* Çikolata ve şekerli yiyecekleri eritir veya ısıtırken mikrodalga fırını asla kontrolsüz bırakmayın

* Mikrodalga fırından çıkan yiyeceklerin kapları sıcak olmasa bile yiyeceğin içi çok sıcak olabilir Yanılgıya düşmeyin

Alıntı Yaparak Cevapla