Konu
:
Fırınlama - Yiyecekler Nasıl Fırınlanır
Yalnız Mesajı Göster
Fırınlama - Yiyecekler Nasıl Fırınlanır
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırınlama - Yiyecekler Nasıl Fırınlanır
Fırınlama
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fırınlama yiyeceklerin yüksek sıcaklıktaki bir fırının içine konarak pişirilmesi yöntemidir
Et, balık, tavuk, sebze, tatlı ve hamur işleri dahil bir çok yiyecekler fırınlama yöntemiyle hazırlanabilirler
Fırınlama sırasında yiyeceklerin yüzeyleri gevrekleşir ve karamelleşmeye uğrar
Yiyeceklerin içindeki nem oranı fırınlama süresi kısa tutulduğu takdirde saklı kalır
Ancak fırınlama süresi uzadıkça yiyeceklerin nem oranı düşer, kuruma ve sertleşme gözlenir
Fırınlama için kullanılan fırınlarda ısı kaynağı elektrik veya odun olabilir
Evlerde kullanılan fırınlar genellikle elektrikle çalışır
Ekmek fırınları ise genellikle odunla çalışırlar
Mikrodalga fırınlar ise radyo dalgaları kullanarak yiyecekleri pişirirler
Mikrodalga fırınlar yiyecekleri çok hızlı bir şekilde pişirmeleri açısından avantajlıdırlar
Ancak mikrodalga fırınlarda pişen yiyecekler diğer fırınlardaki gibi gevreklik kazanmaz
Fırınlama aynen kızartma gibi yiyeceklere hoşa giden bir gevreklik kazandırır
Ancak fırınlama sırasında kızartmaya kıyasla daha az yağ kullanıldığı için fırınlanan yiyecekler kızartılan yiyeceklere göre daha sağlıklı olurlar
Fırınlama süresi gereğinden fazla uzatılmadığı takdirde fırınlanan yiyecekler kızartılan yiyeceklere kıyasla vitaminler ve diğer besleyici maddeler açısında daha zengindirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul