Yalnız Mesajı Göster

Mutfak Hileleri

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Hileleri



Mutfak Hileleri


* maydanoz ve dere otunu, baş aşağı gelecek şekilde su dolu kavanozda saklayın daha uzun süre dayanır


* anneniz balık pişirmeye başlamadan önce kızartma tavasının içine bir kaç şap maydanoz koyun o kötü koku duyulmayacaktır


* sucuğu soyarken sivri uçlu bıçakla boydan boya çizdikten sonra nemli bir bezle silin


* suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayın çelik eşyaların bıçakların parlatılmasında kullanın


* elimizi ne zamna atsak tuzluun tıkandığını görürüz ama içine biraz pirinç koyarsanız sorun çözülür


* tıkalı mutfak lavabosunulastik pompalarla açmaya kalkmakdakikalar alır oysa kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse hemen açılır


* sıkışan kavanız kapağını açmak kolay değildir kapağı birazcık ateşe veya kaynamakta olan suyun buharına tutasız kolay açılır yada yere bir kaç kere kapak kısmını vurun


*evde ekmek kesme işi sizin mi? taze ekmek keserken hamur olduğu için canınız sıkılıyordur herhalde bıçağınızın uçunu biraz ateşe tutarsanız daha kolay yapabildiğinizi görürsünüz


* limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın


* buzdolabındaki kokuları gidermenin en iyi yolu kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir


* meyvelerin arasına herhangi bir tür yaprakları yerleştirirseniz meyveleriniz daha uzun süre taze kalır


* portakallarınızı sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha çok su verir


* canınız katı veya rafadan yumurta istedi pişerken yumurtaların suyuna biraz mutfak tuzu atın kabuklarının daha kolay soyulduğunu görürsünüz


* elmalarınızı gliserinle silerseniz onları bütün kış üzerinde en küçük bir kırışık bile olmadan saklayabilirsiniz


* domatesi kolay soymak için üzerini dört tarafından bıçakla çizip kaynar suda bir dakika kadar tutun domates soyulmak için can atacaktır


* anneniz hamurla işi bitirdi, tezgahı silmek size kaldı galiba biraz tuz serpin ve nemli bir bezle silin anneniz bile şaşıracak bu işe


* peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hemde bıçağınız daha kolay temizlenir[/QUOTE]

Alıntı Yaparak Cevapla