Konu
:
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 01-03-2007
Yalnız Mesajı Göster
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 01-03-2007
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erciyes Üniversitesinden:
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EÐİTİM-ÖÐRETİM
VE SINAV YÖNETMELİÐİNDE DEÐİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1- 14/8/2004 tarihli ve 25553 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir
MADDE 16- Sınavların değerlendirilmesinde kullanılan puanlar, notlar, katsayılar ve dereceler aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:
Başarı Puanı
Başarı Katsayısı
Başarı Notu
Başarı Derecesi
90-100
4
00
AA
Üstün Başarı
80-89
3
50
BA
Pekiyi
70-79
3
00
BB
İyi
65-69
2
50
CB
Orta-İyi
60-64
2
00
CC
Orta
50-59
1
50
DC
Zayıf-1
40-49
1
00
DD
Zayıf-2
30-39
0
50
FD
Zayıf-3
00-29
0
00
FF
Zayıf-4
FF1
Mazeretsiz devamsız
FF2
Mazeretli devamsız
MADDE 2 : Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir
MADDE 19 : Yarıyıl sonu sınavlarının veya bir yarıyıldaki son ders kurulu sınavının bitiminden en erken bir hafta sonra yarıyıl sonu bütünleme sınavları yapılır
Bütünleme sınavına girebilmek için dersin devamını almış olmak gerekir
Ortak zorunlu dersler için bütünleme sınavı yapılmaz
MADDE 3 : Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir
MADDE 21 : Ders geçme puanı 60'tır
Yarıyıl boyunca devam eden derslerde başarı puanı, ara sınav puan ortalamasının %40'ı ile yarıyıl sonu veya bütünleme sınav puanının %60'ının toplamına eşittir
Bu oranların hesabında kesirler aynı şekilde korunur
Ancak başarı notu verilirken, kesirli sayılar bu Yönetmeliğin 20 nci maddesinde belirtilen yöntemle tam sayıya çevrilir
Yarıyıl veya bütünleme sınavından en az 50 puan alamayan öğrenciler başarısız kabul edilir
Blok halinde uygulanan ders kurullarında, kurul sonu sınavından veya bütünleme sınavından alınan puan başarı puanı olarak kabul
edilir
100 puan üzerinden hesaplanan puanlar bu Yönetmeliğin 16 ncı maddesinde belirtildiği şekilde başarı notuna ve katsayısına çevrilir
Sınav sonuçları not veya puan olarak ilan edilir
MADDE 4 : Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer
MADDE 5 :
Bu Yönetmelik hükümlerini Erciyes Üniversitesi Rektörü yürütür
Resmi Gazete Sayı : 26449
Resmi Gazete Tarih : 01-03-2007
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul