Konu
:
Eczane Denetimleri
Yalnız Mesajı Göster
Eczane Denetimleri
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eczane Denetimleri
Eczane denetimleri, içinde bulunulan yılın ilk altı içerisinde ve ikinci altı ayı içerisinde olmak üzere 2 defa bağlı oldukları T
S
M tarafından yapılmaktadır
Denetim Ekipleri Eczane Denetim Formları ile beraber Eczaneye giderek, Formda istenilen bilgilere göre denetim yaparlar
Yapılan denetim sonucunda Denetim Formu doldurulur, denetimi yapan ekip ve Eczane sahibi tarafından form imzalanır
Kanun ve yönetmeliğe müsadere edilmesi gerekenler ayrı bir tutanakla teslim alınır
Faaliyet durdurulması gereken durumlarda müdürlüğümüz hemen bilgilendirilir, bu tür işlemler şubemizce yürütülür
Doldurulan Eczane denetim formları, TSM
ler tarafından Şubemize ulaştırılır
Şubemizce bu formlar incelenir
Eksikleri bulunan eczanelere gerekli ikaz ve uyarılar yazılı olarak yapılır
Bir sonraki denetime bu hatalarının giderilerek, eksikliklerin tamamlanması istenir konu hakkında Eczacılar Odası da gerektiğinde bilgilendirilir
Eksiği bulunmayan Eczanelere ait denetim formları ilgili dosyada muhafaza edilir
İki yazılı uyarıya rağmen eksikliklerini gidermeyen eczaneler hakkında suçun niteliğine göre savcılığa suç duyurusunda bulunulur veya idari para cezası işlemi uygulanır
Müsadere edilen ilaçlar savcılık işlemi sonrası imha edilebilmesi için İZAYDAŞa gönderilmek üzere muhafaza edilir
Tüm işlemlere ait belgeler dosyasına kaldırılır
Kaynak: Eskişehir Sağlık Mudurlugu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul