08-18-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Faydaları Saymakla Bitmiyor
Yaş incirin kurutulduğunda bünyesindeki kalsiyum 4 6 kat artıyor
Enerji verir
Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır
Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır
Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir
İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır
Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır
İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur
İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser Nezle için de faydalıdır
İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz
Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz
Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür
Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler
Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini destekler
Ayrıca kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır
changeTarget(document getElementById("news_content "))
|
|
|