Konu
:
Et Tüketeceklere Önemli Uyarı
Yalnız Mesajı Göster
Et Tüketeceklere Önemli Uyarı
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Tüketeceklere Önemli Uyarı
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:
Kurban etlerini1-2 gün dinlendikten sonra tüketin
Etlerin küçük parçalar halinde sebzelerle birlikte pişirilmesi daha sağlıklı olur
Etin, sindirimi zor bir besin olduğu için gereğinden fazla et tüketiminin midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olabilir
Fazla et tüketimi kolesterolü yüksek olan kalp ve karaciğer hastaları için sakıncalı durumlara yol açabilir
Etin yağlı kısımlarının mutlaka ayrılması ve hayvansal yağın mümkün olduğunca tüketilmemesi gerekir
Doymuş yağ oranı yüksek hayvansal gıdaların kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkarttığı unutulmamalıdır
Kurbanların sakatatlarında parazit bulunabileceği için bunlarda çok iyi temizlenmelidir
Izgara şeklindeki pişirmelerde et ve diğer parçaların iç kısımlarının iyi pişmediği ve hayvandaki hastalıkların insana geçme riski daha yüksek oluyor
Etleri uzun süre saklamak için kavurma yöntemini kullanın
"
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul