08-18-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yazın Nasıl Beslenmeli?
Sıcak havalarda beslenme şekli önemli Besin zehirlenmelerine müsait aylarda vücudu nasıl korumalı? Aydın Sağlık Müdürü Vekili Dr Faruk Aydın, sağlıklı beslenme yolunda önemli açıklamalarda bulundu Buna göre en sağlıklı beslenme sebze ve meyve ağırlıklı beslenme şekli
Bozulma riski en yüksek gıdalar ise şunlar:
Süt ve süt ürünleri, kremalı yiyecekler, tavuk mamulleri, mayonezli, yumurtalı gıdalar, pişirilmiş fakat uygun koşullarda saklanmayan etler, deniz ürünleri
Besin zehirlenmelerinden korunmak için neler yapılmalı?
Besinler hazırlanma aşamasında yeteri kadar ısıtılmalı
Besinler pişirildikten bir saat içinde tüketilmesi gerekiyor
Yiyecek ve içecekler mümkün olduğunca açıkta bırakılmamalıdır
Sebzeler ve meyveler tüketilmeden öne mutlaka bol su ile yıkanmalıdır
Etler iyice pişirilmelidir
Alış veriş yaparken yiyeceklerin son kullanma tarihleri dikkate alınarak satın alınmalıdır
Yiyecekler tekrar ısıtıldığında kaynama noktasına kadar ısıtılmalıdır
Mutfak ve kilerlerin temizliğine hassasiyet gösterilmelidir
Mevsime uygun sebze ve meyve tüketilmelidir
Besin zehirlenmesin karşı ne alınmalı?
Enerji açığını kapatmak için şekerli besinler ve yine gereksinimi karşılamak için bol miktarda sıvı alınmalıdır
Tuzlu kraker, çorbalar, yoğurt, pirinç lapası gibi yiyecekler yeme kolaylığı açısından faydalı olabilir
Ancak ev koşullarında kaybedilen sıvı yerine konamıyorsa ve ateş yükselmişse hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulası gerekir
changeTarget(document getElementById("news_content "))
|
|
|