|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zayıflatan Yemek Tarifleri
Zayıflatan Yemekler hakkında sizin için hazırlanmış öneriler ve yapılışları hakkında bilgiler
ZAYIFLATAN ÇORBA
MALZEME: 2-3 adet orta boy domates, 1 küçük boy soğan, 1 orta boy salatalık, 1 adet yeşil biber, yarım kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı nar sirkesi, yarım limon, 1 adet etimek
HAZIRLANMASI: Hepsini blendırdan geçirin Kıvamını domates suyu ile istediğinize göre ayarlayın
SALATA
MALZEME: Mevsim sebzeleri (semiz otu, roka, yeşil soğan, maydanoz, marul, yeşil biber, domates, saltalık vb ), 40 gram kara buğday, 140 gram lor peyniri, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı nar sirkesi, 1 tatlı kaşığı çörek otu, yarım limon, sodyumu azaltılmış tuz
HAZIRLANIŞI: Karabuğdayı suyla haşlayın Salata malzemelerini hazırlayın İçerisine karabuğdayı ekleyin Sonra lor peynirini katın Sos için ayrı bir kapta; zeytin yağı, nar sirkesi, çörek otu, limon ve tuzu karıştırın Salatanın üzerine ekleyin
SEBZELİ TAVUK SARMA
MALZEME: Ispanak veya pazı, 100 gram tavuk göğsü (ince dövülmüş), 30 gram yağsız dil peyniri, 30 gram yağsız dilimlenmiş kaşar, kepekli lavaş
HAZIRLANIŞI: Ispanak/pazı 5-6 dk sıcak suda haşlanır Soğutulup içerisine rendelenmiş dil peyniri eklenir İnce dövülmüş tavuk göğsünün içine eklenip rulo yapılır ve fırınlanır En son piştikten sonra üzerine kaşar peyniri konulur Kepekli lavaşın üzerinde servis yapılır
Kahvaltı
MALZEME: 3 dilim çavdar ekmeği, 20 gram zeytin ezmesi, 2 adet yağsız üçgen peynir, 50 gram hindi jambon, 30 gram dilimlenmiş yağsız kaşar peyniri, marul
HAZIRLANIŞI: 1 dilim ekmeğin bir yüzüne yağsız zeytin ezmesi sürülür 1 Dilim ekmeğin üzerine zeytin ezmesi diğer yüzüne de üçgen peynir sürülür 1 dilim ekmeğin bir yüzüne de üçgen peynir sürülür Zeytin ezmeli kısımda 2 dilim dilimlenmiş kaşar peyniri ve marul, dilimlenmiş üçgen peynirli kısımdaysa hindi jambon ve marul konulur 3 katlı bir sandviç yapılıp üçgen şeklinde 2’ye bölünerek servis yapılır Yanında mevsim salata ile servis yapılır
FORMEOPENNE
MALZEME: 100 gram küp küp doğranmış patlıcan, küp küp doğranmış domates, 1-2 diş sarımsak, 100 ml domates püresi, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 80 gram tam tahıllı penne makarna, 30 gram yağsız kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI: Patlıcan, domates püresi, ezilmiş 1-2 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağıyla pişirilir En son üzerine 150 gram küp küp doğranmış domates eklenir 80 gram tam tahıllı penne haşlanır Sos üzerine eklenir 30 gram kaşar peynir rendelenir ve servis yapılır Arzuya göre fesleğen yaprakları eklenebilir
3 PEYNİRLİ FORMWRAP
MALZEME: 2 adet (25 gram) yağsız üçgen peynir, 30 gram yağsız dil peyniri, 30 gram yağsız kaşar peyniri, kurutulmuş domates, kekik ve kepekli lavaş
HAZIRLANIŞI: Lavaşın içerisine üçgen peyniri sürülür Kurutulmuş domates küp küp doğranır Rendelenmiş kaşar peyniri ve kekikle karıştırılır Küp küp dil peyniri eklenir ve rulo haline getirilerek tost yapılır
|