Konu
:
Soru:"Akciğerde Nodüller"
Yalnız Mesajı Göster
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
merhaba hocam;54 yaşındayım uzun süre(25 yıl sigara kullım ve 3 yıl önce bıraktım)yaklaşık 1 ay kadar köpüklü balgam çıkardım
daha sonra 2 gün balgamla birlikte kan geldi
acile gittik akciğer filmi çekildi
kan durdurucu hap verildi
daha sonra akciğer btsi çekildi
radyoloji raporu şu şekildedir;toraks üst açıklığından itibaren elde olunan aksiyel görüntülerde kalp,perikard,kalpten çıkan anavasküler yapılar normal izlenmektedir
mediastende subkarinal 1
5cm çaplı LAP izlenmiştir
trakea,özefagusun torasik seyri normaldir
toraks duvarı yumuşak doku ve kemik yapılar normal izlenmiştir
akciğer parankim alanları incelemesinde sol akciğerde fissür içerisinde,üst lob anterior segmentte subplevral ala,sol akciğer üst lob linguler segmentte ve alt lob laterl ve posterior bazal segmentlerde milimetrik boyutlu çok sayıda parankimal nodül izlenmiştir
ayrıca sağ akciğerde de orta lobda alt lobun anterior ve posterior bazak segmentlerinde benzer milimetrik nodüller izlenmiştir
her iki akciğerde izlenen nodül sayısı yaklaşık 10 tanedir
bu nodüller nonspesifik özellikte olup granülomatöz veya metastatik nitelikte olabilirler
toraks alt açıklığından görüntüye giren üst batın yapıları normaldir
SONUÇ:subkarinal LAP ve her iki akciğerde yaklaşık 10 adet milimetrik nonspesifik parankimal nodül,şeklindedir
acaba kanser riski taşıyormuyum
bu rapor ne anlama gelmektedir
değerli
görüşlerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim
çok merak içindeyim
Dr
Editor Saglikdanis
08
03
07:19:50
şikayetleriniz, sigara kullanmı göz önüne alındığında tuberküloz, sarkoidoz gibi hastalıklar başta olmak üzere değişik hastalıklar irdelenmeli ve tedavi yapılmalıdır
bu arada tanı için bronkoskopide (hava yollarının ince bir ışıklı cihazla incelenmesi) gerekecektir
tüm bunlar için bronkoskopide yapılan bir merkeze başvurmalısınız
sağlıcakla
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul