Konu
:
Soru:"Uzun Süre Proton Pompa İnhibitörü (Lansaprazol, Omeprazol, Esomeprazol, Rabeprazol) Kullanımında Sakınca Varmıdır?"
Yalnız Mesajı Göster
Soru:"Uzun Süre Proton Pompa İnhibitörü (Lansaprazol, Omeprazol, Esomeprazol, Rabeprazol) Kullanımında Sakınca Varmıdır?"
08-18-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merhaba hocam
Ben 34 yaşındayım ve tam 6 yıldır aralıksız lansazol (30 mg)kullanıyarum
Aşırı mide yanma şikayeti ile başladım
iki günde bir sabah aç karnına bir tablet alıyorum
bırakınca dayanılmaz mide yanması oluyor
bu ilacın sürekli kullanımı hakkında çok kötü söylemlere şahit oluyorum
Bir zahmet sürekli kullanımı ne gibi sakınca oluşturur cevaplar iseniz çok memmun olurum şimdiden teşekürler
Doç
Dr
Yusuf AKCAN
25
17:33:03
PPI larıan uzun kullanımları ile ilgili çalışmalar 10 yıla kadar mevcuttur
uzun vade kullanımda adı geçen yan etkiler şunlardır:atrofik gastrit ve intestinal metaplaziECL hücre proliferasyonu, carcinoid tümörkolay kemik kırılmalarıvit b12 eksikliğiBakteriyal enterik infeksiyonlarbu konudalarda ilacın güvensiz olduğu açık bir şekilde söyleyen bir yayında yoktur
nitekim AJG reflü hastalarında uzun süreli PPI tedavisi bir seçenek olarak kabul etmiştir
ama sizde bu ilacı almanızın etkisi gerçek mi psikolojik rahatlıkmı bunu da ayırdetmek lazım yani ilaçı bıraktığınızda şikayetler oluşunca bir gastroskopi yaptırın
non ülser dispepsi denen bir kavramda var sonuçta
ilaç güvenli de olsa uzun süreli kullanımın sebebini de bilmek lazım
daha basit ilaçlarla (h2 reseptör blokerleri ve antasitlerle ) rahatlıyabiliyorsanız bunları kullanmak öncelikli olmalıdır
sağlıcakla
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul