Kabaklı Havuçlu Salata
Malzemeler
- 2 Adet (İri) Kabak
- 2 Adet (Orta Boy) Havuç
- 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Mayonez
- 1 Çay Bardağı (Doğranmış) Dereotu
- 2 Diş sarımsak
- 1 Çay Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
Yapılışı
- Kabakları ve havuçları rendeleyip, 1 çay bardağı su ve 1/2 çay bardağı sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar pişirin
Eğer kabaklar su bırakırsa 1 yemek kaşığı un ekleyin hemen toparlıyor
- Bir kaba kabak ve havuç dışındaki malzemeleri koyup, çırpma teli ile iyice karıştırın

- Ilınmış olan kabak ve havucu ekleyip biraz daha karıştırın

__________________
Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
|