Yalnız Mesajı Göster

Kalp Hastalarına Tuz Yasak

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalp Hastalarına Tuz Yasak





Yüksek tansiyon hastalığında fazla tuz tüketiminin önemli rolü olduğunu kaydetti


Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Kardiyoloji Uzmanı Dr Akçay, Türkiye'de her 3 kişiden birini etkileyen yüksek tansiyon hastalığında fazla tuz tüketiminin önemli rolü olduğunu kaydetti


Özellikle kalp hastalarının tuzdan tamamen uzak kalması gerektiğini ifade eden Akçay, tuz tüketiminin kalp hastalığına sebep olduğunu hatırlattı Lezzetine bakılmaksızın besinlere tuz eklenmemesi ve gıdaların mümkün olduğunca az tuzlu tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Dr Nihat Akçay, "Yemeklerin lezzetini artırmak için tuz yerine maydanoz, nane, kekik, dereotu, rezene ve fesleğen gibi bitkiler kullanılmalıdır Özellikle turşu, kalp hastaları için son derece tehlike oluşturuyor


Kalp hastaları, margarin yerine sıvı yağ tüketmelidir Sebze ağırlıklı beslenip, stresten uzak durmalı ve kendisini yoracak bütün işlerden kaçınmalıdır" dedi

Alıntı Yaparak Cevapla