Konu
:
'Balkabağı Çekirdeği' Kalbinizin Canı Ciğeri
Yalnız Mesajı Göster
'Balkabağı Çekirdeği' Kalbinizin Canı Ciğeri
08-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
'Balkabağı Çekirdeği' Kalbinizin Canı Ciğeri
Kalp ve damar sağlığınız için besin listenize balkabağı tohumunu da ekleyin
Kendinizi iyi hissedeceksiniz
Cadılar Bayramı'nda oyulan balkabağından geriye kalanları yemeyi kim düşünür? Bu sizin kendinizi harika hissetmenizi sağlar mı? Kavrulmuş kabak tohumlarının yani kabak çekirdeğinin kalbinize çok iyi geldiğini bilseniz; bu sorulara cevabınız mutlaka 'evet' olurdu
MAGNEZYUM DEPOSU
* Balkabağı tohumları, sağlıklı yağlar içeren 'alpha-linolenic asit' (ALA) bakımından çok zengindir
ALA; modern diyetlerin hepsinde yeteri kadar olan Omega 3 yağ asitlerinden biridir
İltihaplanmayı azaltır, damarları güçlendirir ve trigliseriti düşürür
(Bu sonuçları taze veya kavrulmuş cevizlerle de elde edebilirsiniz
)
* Balkabağı, 'turuncu rengi' itibariyle 'beta karoten' bakımından çok zengindir
Yapılan araştırmalara göre bu özelliğiyle; kalp hastalıkları ve kansere sebep olan DNA zararını önler
* Balkabağı tohumları ayrıca birçok kişinin yeteri kadar almadığı bir besleyici madde olan magnezyumu da bol miktarda içerir
Kaslarınız düzenli işleyişlerini yerine getirebilmek için magnezyuma ihtiyaç duyar
* Yaklaşık 28
3 gramlık balkabağı tohumu tüketmek; günlük magnezyum ihtiyacınızın belli bir kısmını karşılar
Daha lezzetli sonuçlar alabilmek için tohumları zeytinyağı, sarımsak veya biberle karıştırarak pişirebilirsiniz
* Baharatlarla karıştırdığınız tohumları yağlı pişirme kağıdının üzerine serpin ve yaklaşık 130 derecelik bir fırında yarım saat pişirin
Altın rengini alınca ve kıtır kıtır bir kıvama gelince fırından çıkartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul