Konu
:
Brokoliyi Kaynatmayın!
Yalnız Mesajı Göster
Brokoliyi Kaynatmayın!
08-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brokoliyi Kaynatmayın!
Brokoli, Brüksel lahanası ve aynı familyadan olan sebzeler; kansere karşı faydalı olduğu bilinen ve 'glucosinolates' adı verilen maddeleri ihtiva eder
Ancak kaynatılarak pişirilmeleri halinde bu maddelerin yaklaşık yüzde 80'i suya geçerek heba olur
Warwick Üniversitesi'nde yapılan araştırmada; brokolinin 30 dakika haşlanması halinde glucosinolates miktarının yüzde 77,
10 dakika
haşlanması durumunda ise yarısının azaldığı tespit edildi
Sebze tüketiminden azami faydayı sağlayabilmek için sebzenin buharda pişirilmesi öneriliyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul