Konu
:
Vitaminleri Öldürmeyin....
Yalnız Mesajı Göster
Vitaminleri Öldürmeyin....
08-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vitaminleri Öldürmeyin....
Çogu zamanihtiyacımız olan vitaminlri yiyeceklerden sağlıklı bir sekilde aldıgımızı sanırız
oysa yiyecekleri tüketim biçimimiz yüzünden içlerinde bulunan vitaminleri öldürdüğümüzü farketmeyiz
işte yiyecekler konusunda birkaç öneri,;;;
*Donmuş sebzeleri kesinlikle pişirmeden önce eritmeyin
*Salatayı yiyeceginiz zaman yapın
önceden yaparak saklamak meyve ve sebzelerin vitaminlerini kaybetmelerine yol açar
*Dondurulmuş eti '0' derecede saklayın
*Dondurulmuş gıdaları konserve olanlara tercih edin
Vitaminlerinden daha fazla yaralanmanızı saglar
*Pişirme sırasında paslanmaz çelik ve cam kullanın
Besinleri en iyi koruyan kaplar bunlardır
*Konserve sebzelerdeki asırı tuzu mutlaka durulayarak yok edin
*Cam kaplardaki süt ışıktan uzakta tutulmazsa A ve D vitaminleri kaybına uğrar
*Patates pişirirken kabuğunu soymayın
ya fırında pişirin yada haşlayın
*Taze sebzeleri yıkayın ama suda bırakmayın
suda bırakmak
içerdiklri B ve C vitaminlerinin kaybına neden olur
*Sebzeleri ve meyveleri mutlaka keskin bıçakla kesin
çünkü çizildiklerinde A ve C vitaminleri eksilir
*pişirme süresini ve pişirdiğiniz suyu minimum düzeyde tutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul