Yalnız Mesajı Göster

Vitaminleri Öldürmeyin....

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vitaminleri Öldürmeyin....





Çogu zamanihtiyacımız olan vitaminlri yiyeceklerden sağlıklı bir sekilde aldıgımızı sanırızoysa yiyecekleri tüketim biçimimiz yüzünden içlerinde bulunan vitaminleri öldürdüğümüzü farketmeyizişte yiyecekler konusunda birkaç öneri,;;;
*Donmuş sebzeleri kesinlikle pişirmeden önce eritmeyin

*Salatayı yiyeceginiz zaman yapınönceden yaparak saklamak meyve ve sebzelerin vitaminlerini kaybetmelerine yol açar

*Dondurulmuş eti '0' derecede saklayın

*Dondurulmuş gıdaları konserve olanlara tercih edinVitaminlerinden daha fazla yaralanmanızı saglar

*Pişirme sırasında paslanmaz çelik ve cam kullanınBesinleri en iyi koruyan kaplar bunlardır

*Konserve sebzelerdeki asırı tuzu mutlaka durulayarak yok edin

*Cam kaplardaki süt ışıktan uzakta tutulmazsa A ve D vitaminleri kaybına uğrar

*Patates pişirirken kabuğunu soymayınya fırında pişirin yada haşlayın

*Taze sebzeleri yıkayın ama suda bırakmayınsuda bırakmakiçerdiklri B ve C vitaminlerinin kaybına neden olur

*Sebzeleri ve meyveleri mutlaka keskin bıçakla kesinçünkü çizildiklerinde A ve C vitaminleri eksilir

*pişirme süresini ve pişirdiğiniz suyu minimum düzeyde tutun

Alıntı Yaparak Cevapla