08-17-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Siyah Ve Yeşil'in Mukayesesi
Siyah ve Yeşil Zeytinin Mukayesesi(100 gr)
Besin Değerleri
Siyah Zeytin
Yeşil Zeytin
Enerji (kalori)
207
144
Yağ (g)
21 0
13 5
Karbonhidrat (g)
1 1
2 8
Protein(g)
1 8
1 5
Kalsiyum(mg)
77
90
Vitamin A(IU)
60
30
Demir(mg)
1 6
2 0
Vitamin B1(mg)
0 02
0 02
Vitamin B2(mg)
0 02
0 02
Niasin (mg)
0 02
0 1
Kimyasal Bileşim
Siyah Zeytin
Yeşil Zeytin
Enerji (kalori)
19 1
13 2
Yağ (g)
21 0
13 5
Toplam Karbonhidrat (g)
2 6
4 0
Protein (g)
1 83
1 5
Kalsiyum (mg)
8 7
8 7
Vitamin A (IU)
60 0
30 2
Ham Selüloz (g)
1 5
1 2
Kül (g)
2 8
5 8
%Su
71 8
75 2
Sofralık Zeytin:
Zeytinin, ya tekniğine uygun olarak fermantasyona tâbi tutularak; ya da laktik asit veya katkı maddeleri ilave edilerek; yahutta, su içerisinde bekletilerek, acılığı giderilir
Sofralık zeytin, yüksek oranda yağ içerdiğinden, kalori ve biyolojik değeri oldukça yüksek bir gıda maddesidir Sindirimde önem taşıyan ham selüloz miktarı dengelidir Kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, demir, bakır gibi mineralleri yeterince içermektedir Zeytinin rengi, kahvemsi eflatundan, siyaha kadar değişir Zeytin, kendisini Güneş'ten korumak için, daha çok yağ üretir Dolayısıyla Güneş ışığının fazla olduğu bölgelerdeki zeytinler, daha yağlı olur
|
|
|
|