Konu
:
Dişleri Beyazlatmanın 2 Yolu
Yalnız Mesajı Göster
08-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Öncelikle yazıyı okuyup hatırımı soran eski dostlarıma selam ve sevgiler
Diş problemlerinizi paylaşmak için açtığımız köşeye ve yazımıza bu kadar iyi tepkiler gelmesi çok sevindirici
Bu konuya olan ilgi kişilerin kendine olan saygısını da gösteren bir gösterge bence
Zaten profesyonel çalışmalarımızda da hastalarımızın hergeçen gün daha özenli, daha bilinçli ve ilgili olduklarını görüyorum
İlk yazımızın sosyal yaşamla ve diş estetiği ile ilgili olmasındandır sanırım e-mail"le gelen sorularda ve yorumlarda en çok sorulan sorulardan birisi diş beyazlatma işlemi
Eskiden dişleri şekil olarak çok iyi durumda bile olsa rengi istenenden koyu ise ve kişiyi çok rahatsız ediyorsa mutlaka dişleri kestirerek porselen kuron (kaplama) yaptırmak zorunda kalınıyordu
Ya da istenmeyen bir görüntü ile yaşamak gerekiyordu
Artık sarı ya da gri renkli dişlerle yaşanmak zorunda değil insanlar
Basit bir propsedür ile ve hekim kontrolünde yapılınca risksiz olarak dişleri beyazlatmak mümkün
Bu konuyu gelen bazı soruları cevaplayarak irdeleyelim
Farklı şekillerle gelen diş beyazlatma sorularının bazıları;
Soru: Şimdiden sorumu cevapladiginiz icin tesekkurler sigara yuzunden on alt dislerimin arkasinda lekeler olustu sigarayi biraktim dislerimi her gun duzenli olarak fircaliyorum ama lekeler gecmiyor
acaba ne yapmam gerekiyor?
Cevap : Dişlerimizi fırçalayarak yaptığımız bakımlarda üzerinde diş taşlarının oluşumunu, çürük oluşturabilecek birikintileri ve lekelerin oluşmasını engelleyebiliyoruz
Fakat oluşmuş çürükleri lekeleri ve diştaşlarını çıkarmamız pek mümkün olmuyor
Yani diş fırçalama ve ağız bakımı koruyucu tedavi yöntemidir
Oluşmuş tüm problemleri çözümlemek için dişhekimine gidilmesi gerekir
Aynı şekilde lekelerin en iyi ve zararsız olarak çıkarılmasını da en iyi dişhekiminiz yapabilir
Soru: Selamlar ;harika yazınızı okudum benim sorum ,ne kada fırçalasamda dişlerim beyaz görünmüyor sigara kullanmam hiç birzaman 1 yılda bir temizletirim ama bazı reklamlarda bezalatma ilaçları ve ışık yöntemiyle beyazlatma diye bir şey var bunun gerçeklikle alakası varmıdır
para versek havayamı gider,bire bazı diş kilinikleri laser yöntemiylle bembeyaz diş vaad ediyorlar bu yöntem uygulandığında gerçekten netice alınıyormu
Cevap : Dişlerin üzerindeki lekeleri temizledikten sonra ortaya çıkan dişin esas rengi eğer arzu ettiğimiz renkten daha koyu ise diş beyazlatma (bleaching) yöntemleri ile dişin rengini açmak mümkündür
Bu yöntemde önce beyazlatma yapılacak kişiye muayene yapılarak kişinin bu işleme uygun olup olmadığı incelenir
Örneğin dişeti hastalığı ya da açık çürük dişi olan kişilere beyazlatma işlemleri uygulanmaz
Dişhekiminizin uygun gördüğü durumlarda beyazlatma işlemlerinin zararı sözkonusu değildir
Bu işlemin temelde iki tekniği vardır
Birinci teknik ofis bleaching denen hekimin muayenehanede yaptığı beyazlatmadır
Ortalama bir saat sürer ve kişi koltuktan kalktığında diş rengi birkaç ton beyazlamış olur
Bu işlem laser veya farklı ışık kaynakları ile yapılabilir
İkinci yöntem evde beyazlatma işlemidir
Bunun için alt ve üst çeneden ölçüler alınarak kalıplar hazırlanır ve beyazlatma jelleri ile beraber kullanım şekli anlatılarak verilir
Ortalama 10 gün kullanıldığında dişler beyazlar
Bazen her iki tekniği birlikte kullanarak hızlı ve risksiz yaptığımız ofis beyazlatmayı 6 ayda bir evde beyazlatma ile destekleyerek kalıcı olmasını da sağlıyoruz
Diş estetiği tabii ki çok önemli
Fakat yine de unutmayalım ki " En değerli hazine sağlıktır
" Sağlıklı ve mutlu günlere
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul