08-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşte Ömrü Uzatan 10 Yiyecek
kalori ile uzun sure tok tutar Ayrıca bu yüksek lifli sebze bağışıklık sistemini uyaran vitaminlerce zengindir
Nasıl yenmeli: Tarçın, hindistancevizi ve çok az tereyağı ile karıştırılarak yenebilir
Antioksidant yüklüdür
Nasıl yenmeli: Pestil olarak ya da pişirilerek yenebilir
alkabağının en besleyici yeri çekirdeğidir Kabak çekirdeği erken ölüm riskine karşı etkili magnezyum deposudur
Nasıl yenmeli: Çerez olarak ya da salatalarda kullanılabilir
Kanserle mücadele eden enzimleri destekleyen sülforafen, lahana da bol miktarda bulunmaktadır
Nasıl yenmeli: Asya usulü lahana salatası ya da burger ve sandviçlerde kıtır olarak tüketilebilir
Kan basıncını yani tansiyonu düşürür ve antioksidant yüklüdür
Nasıl yenmeli: Taze yenebilir ya da suyu içilebilir
Gözlerin korunmasında önemli olan Karatonaidle yüklüdür
Nasıl Yenmeli: Doğranmış ve zeytinyağında sotelenmiş olarak yenilebilir
Dr Bowden, sardayeyi ‘sağlık konservesi’ olarak nitelendiriyor O**** 3 yönünden zengin olan sardalye, doğal yollardan cıva içermez ve kalsiyum deposudur Ayrıca demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve manganezin yanı sıra B vitaminin tüm çeşitlerini içerir
Nasıl yenmeli: Zeytinyağı ya da sardalye yağı içinde dinlendirilen sardalyeler tek başına ya da salata içinde yenilebilir
Kan şekeri ve kolstrolün kontrolünde yardımcıdır
Nasıl yenmeli: kahve gibi sıcak içeceklere serpilmelidir
Pek çok meyve ve sebzeyi dondurarak saklamak, besleyiciliklerini azaltsa da bu durum yabanmersini için geçerli değildir Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda yabanmersininin daha iyi bir hafıza ile ilişkili olduğu görülmüştür
Nasıl yenmeli: Yoğurt ya da sütle birlikte veya bademle beraber yenmesi tavsiye edilir
Baharatların süperstarı’ zerdeçal, kansere ve iltihaplara karşı güçlü özellikleri vardı
Nasıl yenmeli: Sahanda yumurta ya da her türlü sebze yemeğinde kullanılabilir
|
|
|