08-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zayıflatıcı Bitki Çayı Tarifleri
1-MATE ÇAYI: Kan dolaşımını hızlandırıcı kaf€in sayesinde daha fazla enerji harcanmasını sağlıyor İçindeki C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konularak sıcak su ile 5-6 dk demlendirilir
2-OOLONG ÇAYI: Yağların yakılmasını hızlandırıyor ve vücutta yağ depolanmasını sağlayan enzimlerin salgılanmasını yavaşlatıyor
Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konularak sıcak su ile 2-3 dk demlendirilir
3-KAYIN AĞACI YAPRAĞI ÇAYI: İçerdiği etken maddeler, vücuttaki fazla suyun ve zararlı maddelerin atılmasını kolaylaştırıyor
Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konur ve üzerine sıcak su eklenerek 10-15 dk demlenmeye bırakılır
4-LİMON OTU ÇAYI: Yağların yakılmasını kolaylaştırıyor, içerdiği A vitamini sayesinde cildi güzelleştiriyor Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor
Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konur ve sıcak su ile 3-5 dk dinlendirilmeye bırakılır
5-YEŞİL ÇAY: Vücuttaki yağın yakılmasını hızlandırır, bağırsaktan dokulara yağ emilimini azaltır Kanser riskini düşürücü etkisi vardır
Yapılışı: Bir demlik çay yapmak için bir tatlı kaşığı yeterlidir Sıcak suyu döktükten sonra 5 dk demlenmesi gerekir
6-CİVANPERÇEMİ ÇAYI: Sindirimi hızlandırıcı etkisiyle iyi bir yağ yakıcıdır İçerdiği yağlar sayesinde gaz spazmı ağrılarını da hafifletir
Yapılışı: Bardak başına 1-2 tatlı kaşığı konur ve sıcak su ile 5-10 dk dinlendirilmeye bırakılır
7-ISIRGAN OTU ÇAYI: Fazla suyun vücuttan atılmasını sağlayarak kilo verdiriyor Kanserden koruyucu etkisi vardır
Yapılışı: Bardak başına iki tatlı kaşığı konularak kaynatılır, 10 dk bekletildikten sonra içilir
8- AYNISEFA ÇAYI: Dolaşım sistemini uyarıcı, kan ve vücudu zararlı yağlardan temizleyici özelliğe sahiptir Terletici ve idrar söktürücü de olması, vücutta şişkinlik yapan fazla suyun atılmasına yardımcı olur
Yapılışı: Bir çay kaşığı aynısefanın üzerine iki bardak kaynar su ilave edilerek 5 dk demlenmeye bırakılır
9-ZENCEFİLLİ KARIŞIM ÇAYI: Bağırsakları çalıştırır ve yiyeceklerin sindirilmesini hızlandırarak sindirimi kolaylaştırır
Yapılışı: 1 kabuk tarçın, 4-5 kakule tanesi,1 kök zencefil,2 karanfil tanesi ve bir fiske karabiberi karıştırın 5 bardak suya 2 yemek kaşığı çay katın ve 10-20 dk hafif ateşte kaynatın 10-15 dk Beklettikten sonra süzgeçten geçirin
10-KEKİK ÇAYI: Vücut yağlarını erittiği ve damar tıkanıklarını önlendiği biliniyor Kan dolaşımını uyarıcı etkisi vardır
Yapılışı: 1-2 çay kaşığı kekik, 1 bardak kaynar suyla demlenir 7-8 dk sonra süzülüp içilebilir
NOT: Bitki çayları her ne kadar zayıflamaya yardımcı olsa da, çok uzun süreli kullanımlarda bağırsaklar üzerinde olumsuz etkileri olduğu gözlenmiştir Bu yüzden dikkatli tüketilmelidir
|
|
|