Yalnız Mesajı Göster

Kanser Riskini Azaltan Yiyecekler

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanser Riskini Azaltan Yiyecekler





Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı kanser riskini azaltan besinleri bir broşürde topladı

14032009 16:22 Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı tarafından halka dağıtılan broşürde, kansere karşı koruyucu özelliği olan sebze, meyve, kuruyemiş, tahıl ve hayvansal besinlerin ismi yer alıyor
İşte kanser riskini azaltan besinler:
Sebzeler: Soğan, sarımsak, lahana, havuç, ıspanak, marul, kıvırcık, salatalık, pazı ve asma yaprağı, karnabahar, pırasa, şalgam, turp, maydanoz, tere, nane, rota, biber, taze fasulye, bezelye, bakla, mantar, patlıcan, enginar, kabak, domates, pancar, bamya
Meyveler: Portakal, greyfurt, limon, kuşburnu, böğürtlen, kızılcık, elma, armut, ayva, erik, kiraz, vişne, çilek, kavun, karpuz, üzüm, incir, nar, dut, muz, hurma, yenidünya
Kuru yemişler: Leblebi, kestane, badem, fındık, fıstık, ceviz
Tahıllar: Kepekli ekmek, çavdar ekmeği, bulgur, yarma
Hayvansal besinler: Karaciğer, böbrek, yürek, yumurta, yağsız peynir, çökelek, yoğurt
Broşürde kanser riskini artıran faktörlere de yer verildi Buna göre sigara içimi, yüksek hızda bakteri ve virüs enfeksiyonu, yüksek miktarda pestisit ve yapay kimyasallara maruz kalma, alkol tüketimi, radyasyon, yağ ve yağlı besinlerin fazla tüketimi, yetersiz posa tüketimi, olumsuz çalışma koşulları ve tuzlanmış, tütsülenmiş, dumanlanmış, ateşe çok yakın pişirilmiş besinlerin fazla tüketimi de kanser riskini artırıyor

Alıntı Yaparak Cevapla