Konu
:
Çocuklarda Laparoskopik Cerrahi Uygulama
Yalnız Mesajı Göster
08-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çocuklarda laparoskopik cerrahi uygulama
MERSİN (İHA) - Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi'nde bir ilk gerçekleştirildi
Hastanede küçük yaş grubu hastalarda laparoskopik cerrahi uygulamasıyla hem ağrıda azalma, hem de hastane yatış süresinde kısalma sağlandı
MEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından, 'Çocuk Hastalarda Laparoskopik Uygulamalarda Güncel Yaklaşım' konulu bir çalıştay gerçekleştirildi
Söz konusu çalıştayla birlikte aynı zamanda da bir ilke imza atıldı
Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi'nde yatan ve gastroözefageal antireflü ile splenektomi/kolesistektomi gibi şikayeti bulunan toplam 4 çocuk hastada ilk kez laparoskopik cerrahi uygulaması yapıldı
İlk kez süt çocukluğu ve erken çocukluk dönemi gibi küçük yaş grubu hastalarda laparoskopik cerrahi uygulamasındaysa önemli bir başarı sağlandığı kaydedildi
Gerçekleştirilen ameliyata ise; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç
Dr
Aydın Yağmurlu'nun yanı sıra MEÜ Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç
Dr
Ali Naycı, Doç
Dr
Dinçer Avlan, Yrd
Doç Dr
Gökhan Gündoğdu ve Araştırma Görevlisi Dr
Ozan Karak, MEÜ Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç
Dr
Handan Birbiçer ve Araştırma Görevlisi Dr
Türkan Altun, Dr
Yücel Uğuz'un katıldığı açıklandı
Laparoskopik uygulamaların ise; ameliyat sonrası ağrıda azalma, hastane yatış süresinde kısalma, karın içi yapışıklarında azalma ve kozmetik iyileşme gibi açık cerrahilere göre pek çok üstünlüğü bulunduğuna dikkat çekiliyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul