Konu
:
İkinci Hayat Abladan
Yalnız Mesajı Göster
İkinci Hayat Abladan
08-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İkinci Hayat Abladan
İKİNCİ HAYAT ABLADAN
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 4 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren 36 yaşındaki Hayriye İncegöz'e ablası Ayşegül İncegöz böbreğini verdi
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Böbrek Nakli Ünite Sorumlusu Prof
Dr
Şakir Tavlı, ameliyatın başarılı geçtiğini, 2 kardeşin de sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti
Abla Fedakarlığı
4 yıldır Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde diyalize giren ve laborant olarak bir sağlık ocağında görev yapan 36 yaşındaki Hayriye İncegöz, görev yaptığı Şırnak’tan 2 ayda bir yakınlarının da bulunduğu Konya’ya gelerek diyaliz tedavisi aldığını söyledi
69 yaşındaki annesi Neziha İncegöz’ün kendisine böbreğini vermek istediğini ancak annesindeki kansızlık hastalığı nedeniyle böbreğinin alınamadığını belirten İncegöz, yapılan tetkikler sonunda kendi dokularının ablasının dokuları ile de uyuştuğunu ve ablasının böbreğinin birini kendisine vermek istediğini söyledi
Ablasının teklifi karşısında hem sevinip hem de üzüldüğünü belirten İncegöz, “Bana önce annem sonra da ablam hayat verdi
Ablama bu fedekarlığı nedeniyle müteşekkirim
Ne yapsam onun hakkını ödeyemem
Şuan çok mutluyum
Ablam sayesinde artık diyalize girmeden güzel bir hayat yaşayacağıma inanıyorum
” dedi
Sağlık Yayıncılık
Doktorlara Teşekkür
Abla Ayşegül İncegöz ise kardeşine böbreğini verirken bir an bile tereddüt yaşamadığını belirterek, “Kardeşim 4 yıldır diyalize giriyordu
Şırnak’ta laborant olarak çalıştığı için tedavi sürecinde Konya’ya gelip gitmesi zor oluyordu
Böbreğimi kardeşime vererek onu bu çileden de kurtarmış oldum
Çok mutluyum
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarına da teşekkür ederim
” dedi
İki Hastanın Da Sağlık Durumu İyi
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Böbrek Nakli Ünite Sorumlusu Prof
Dr
Şakir Tavlı, ameliyatın başarılı geçtiğini, 2 kardeşin de sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi
Abla İncegöz’ün sol böbreğini alarak Hayriye İncegöz’e taktıklarını belirten Prof
Dr
Tavlı, “Operasyon yaklaşık 2 saat sürdü
Her iki hastamızın da ameliyat öncesi ve sonrası durumları gayet iyi
Organ naklinin yaygınlaşması en büyük arzumuz
” diye konuştu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul