Yalnız Mesajı Göster

İkinci Hayat Abladan

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İkinci Hayat Abladan

İKİNCİ HAYAT ABLADAN

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 4 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren 36 yaşındaki Hayriye İncegöz'e ablası Ayşegül İncegöz böbreğini verdi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Böbrek Nakli Ünite Sorumlusu Prof Dr Şakir Tavlı, ameliyatın başarılı geçtiğini, 2 kardeşin de sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti

Abla Fedakarlığı
4 yıldır Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde diyalize giren ve laborant olarak bir sağlık ocağında görev yapan 36 yaşındaki Hayriye İncegöz, görev yaptığı Şırnak’tan 2 ayda bir yakınlarının da bulunduğu Konya’ya gelerek diyaliz tedavisi aldığını söyledi 69 yaşındaki annesi Neziha İncegöz’ün kendisine böbreğini vermek istediğini ancak annesindeki kansızlık hastalığı nedeniyle böbreğinin alınamadığını belirten İncegöz, yapılan tetkikler sonunda kendi dokularının ablasının dokuları ile de uyuştuğunu ve ablasının böbreğinin birini kendisine vermek istediğini söyledi Ablasının teklifi karşısında hem sevinip hem de üzüldüğünü belirten İncegöz, “Bana önce annem sonra da ablam hayat verdi Ablama bu fedekarlığı nedeniyle müteşekkirim Ne yapsam onun hakkını ödeyemem Şuan çok mutluyum Ablam sayesinde artık diyalize girmeden güzel bir hayat yaşayacağıma inanıyorum ” dedi Sağlık Yayıncılık

Doktorlara Teşekkür
Abla Ayşegül İncegöz ise kardeşine böbreğini verirken bir an bile tereddüt yaşamadığını belirterek, “Kardeşim 4 yıldır diyalize giriyordu Şırnak’ta laborant olarak çalıştığı için tedavi sürecinde Konya’ya gelip gitmesi zor oluyordu Böbreğimi kardeşime vererek onu bu çileden de kurtarmış oldum Çok mutluyum Meram Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarına da teşekkür ederim ” dedi

İki Hastanın Da Sağlık Durumu İyi
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Böbrek Nakli Ünite Sorumlusu Prof Dr Şakir Tavlı, ameliyatın başarılı geçtiğini, 2 kardeşin de sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi Abla İncegöz’ün sol böbreğini alarak Hayriye İncegöz’e taktıklarını belirten Prof Dr Tavlı, “Operasyon yaklaşık 2 saat sürdü Her iki hastamızın da ameliyat öncesi ve sonrası durumları gayet iyi Organ naklinin yaygınlaşması en büyük arzumuz ” diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla