Yalnız Mesajı Göster

Sık Görülen 8 Cinsel Korku

Eski 08-16-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Sık Görülen 8 Cinsel Korku

Kimlerde görülüyor?

Vajinismus her kültürde ve toplumda görülebilir Ancak bilimsel araştırmalar, doğu ülkelerinde batı ülkelerine oranla daha yaygın görüldüğünü gösteriyor Eğitim düzeyi yükseldikçe tedavi için başvurma ve yardım arayışında artış gözlenir Bu durum eğitim düzeyi yüksek kişilerde vajinismusun sık görüldüğü gibi yanlış bir izlenime sebep olur Dr Özdemir, tedavi için başvuranların çoğunun geçmişlerinde özgül bir neden (cinsel travma vb) saptanmadığını belirtiyor

Vajinismuslu kadın çocuk doğurabilir

Vajinismusta cinsel birleşme olamayacağı için normal yolla gebelik gerçekleşmesi de mümkün olmaz Vajinismuslu bir kadının gebe kalma potansiyeli vajinismusa bağlı olarak bozulmuş değildir, yalnızca mekanik bir engel vardır Dolayısıyla cinsel birleşme (penisin vajinaya girişi) yoluyla rahim içine ulaştırılamayan sperm hücreleri başka yolla ulaştırılırsa (tıbbi tedavi) gebelik elbette olacaktır Ancak bu durumun etik olmayan tıbbi bir davranış olacağını vurgulayan Dr Özdemir, “Doğru ve uygun olan seçenek önce vajinismusun tedavi edilmesi, sonra gerekirse gebelikle ilgili tıbbi işlemlerin yapılmasıdır Çünkü vajinismus tümüyle tedavi edilebilir” diyor

Tedavide neler yapılıyor?

Vajinismusun günümüzde uygulanan ve tüm dünyada standart olarak kabul edilen, ilk seçenek tedavi yöntemi, vajinismusa özgü cinsel terapidir Cinsel terapi bir psikoterapi yöntemidir Tedavi diğer psikoterapilere göre nispeten daha kısa süreli ve soruna odaklı olarak yapılıyor Haftada bir seans yapılır, tedavi süresi ortalama 8-10 seanstan oluşur Hipnoterapi, botulismus tedavisi, cerrahi tedaviler, kas gevşetici ve uyuşturucu ilaçların kullanımı gibi yöntemler vajinismus tedavisinde denenmiştir Ancak günümüzde kabul edilen ortak bilimsel görüş vajinismusun klasik cinsel terapi yöntemi kullanılarak tedavisi edilmesidir Çünkü vajinismus cinsel organ hastalığı değildir Ruhsal kökenli bir sorundur Bir fobi (aşırı korku) reaksiyonudur Dolayısıyla sorunun kalıcı çözümü de ancak ruhsal sorunun (anksiyetenin-aşırı ruhsal gerilimin) giderilmesi ve düzeltilmesiyle mümkün olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla