Konu
:
Aids Tedavisinde Önemli Adım
Yalnız Mesajı Göster
08-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Amerikalı bilim adamları, AIDS virüsüne karşı bir aşı geliştirmeye olanak sağlayabilecek 2 yeni güçlü antikor buldular
Çalışmalarını yarın yayınlanacak American Science dergisinde sunan araştırmacılar, bir aşı üretebilme yolunda
yeni
yaklaşımlar geliştirebilmek için bu iki antikoru şimdi AIDS hastalığına yol açan HIV (virüs) üzerinde deneyecekler
Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve eşinin kurduğu Melinda Gates Vakfı'nın başlıca maddi katkıyı yaptığı kar amacı gütmeyen ve 24 ülkede temsil edilen AIDS Aşısı için Dünya Girişimi (IAVI) adlı kuruluşun destekleriyle yapılan çalışmalarda bulunan bu
iki
süper antikora “bNAbs” adı verildi
Bu iki antikorun, çoklu ve hızlı mutasyonu dolayısıyla savaşması çok zor bir virüs olan HIV'i nötralize edebildiği bildirildi
Bu antikorları keşfederken izledikleri sürecin, büyük olasılıkla HIV'in daha başka zayıf noktalarını ortaya çıkaracağını düşündüklerini belirten
bilim
adamları, araştırmalarında, 1981'den beri 25 milyon insanın öldüğü özellikle Sahara-altı Afrika ve gelişmekte olan ülkelerin yanısıra Tayland, Avustralya, Büyük Britanya ve
ABD
gibi ülkelerdeki gönüllülerden gelen 1800 enfekte kan örneği üzerinde çalıştıklarını belirttiler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul