Yalnız Mesajı Göster

Ayvayı Yemek İçin 12 Neden

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvayı Yemek İçin 12 Neden





'Ayvayı yemek' deyimi argoda her ne kadar olumsuz anlamda kullanılsa da gerçek hayatta oldukça faydalı bir eylem


Doktor İsmail Ağar, ayva yemek için 12 faydalı neden sayıyor:


1-Damar sertliğini önler

2-Karaciğer tembelliğine iyi gelir

3-Ayva şurubu ishali ve dizenteriyi keser Mideye ve bağırsaklara kuvvet verir

4-Tansiyonu düşürür

5-Safrayı tedavi eder

6-Bronşite, öksürüğe ve vereme faydalıdır Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır

7-Çekirdeklerinden yapılan merhem, dudak ve meme çatlaklarında, ekzamalarda kullanılır Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır

8-Ayvanın yaprağını yakıp kül olmadan söndürüp iyice dövüp göze çekilirse çok faydalıdır

9-Çiçeği baş ağrısını geçirir, kalbe, beyne iyi gelir

10-Ayva suyu kabızlığı giderir

11-Çiçeği bal ile pişirilip emzikli anneye verilirse sütü bollaşır

12-Yemekten önce yenilirse kabızlık, sonra yenirse ishal yapar Ayvayı Yemek İçin 12 Neden

Alıntı Yaparak Cevapla