Konu
:
Beyin Ve Unutkanlık Ve Gıdalar
Yalnız Mesajı Göster
Beyin Ve Unutkanlık Ve Gıdalar
08-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyin Ve Unutkanlık Ve Gıdalar
Beynimiz kalbimiz midemiz gibi bir organımızdır,oksijen ve gıdalarla beslenir
Beyni hastalık öncesi korumak koruyucu tıp açısından çok değerlidir
Beynimiz ağırlık olarak vücudun %2 si olduğu halde vücuda gelen oksijenin % 20’sini şekerin büyük bölümünü tikettiği bu gün bilinmektedir
Oksijen oranı şehir atmosferinde %18-19’ a düşmektedir
Doğal ortamda % 20-21’dir
O halde beynin birinci koruması bol oksijenli doğal yaşama önem vermektir
Çevre kirliliği hafıza zayıflamasının ilk sorumlularındandır
Temiz hava beyin sağlığı için ilk şarttır
İkinci şart spor ve yürüyüştür
Sporun özellikle hafta bir yapılan terletecek sporun beyinde morfin benzeri maddeler salgılayarak anti stres etkisi yaptığı artık bilimsel olarak gösterilmiştir
Üçüncü şart beyinde mutluluk hormonu salgılatan pozitif yaşam felsefesinin yaşam tarzı olarak seçilmesidir
Sevgi duygusunun güçlendiği dolayısıyla korkunun azaldığı,güven duygusunun geliştiği pozitif yaşam felsefesini öğrenmek ve uygulamak hiç zor değildir
Dördüncü şart doğru beslenmedir
Beyin kan şekerini doğrudan kullanır
Kan şekerimizi düşürmememiz gerekir
Bunun için serbest radikal giderici antioksidan,hücre yeniliyici özellikteki taze sebze ve meyve favori gıdamız olmalıdır
E ve C vitamininde zengin gıdalar beyin hücre yıpranmasını önler
Çayın özellikle yeşil çayın tüketilmesi beyin sağlığı için yararlıdır
Beyin için gerekli vitamin,mineral, oligoelementleri çokça sağlayan
bal
,
ceviz
,
fındık
,
çörekotu
,
badem
karışımını
her sabah bir çorba kaşığı alırsanız güne daha sağlıklı başlamış olursunuz
Prof
Dr
Nevzat TARHAN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul