08-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahana Kan Dolaşımını Düzenliyor, Kanseri Önlüyor
Uzmanlar, bitkisel yollarla, tıbbın dahi çare bulmakta zorlandığı kanser hastalığının vücutta yol açtığı tahribatların önüne geçilebileceğini, düzenli olarak faydalı bitkilerin tüketilmesi ile kansere yakalanma riskinin en aza indirilebileceğini belirtiyor
Kozmik bilim uzmanı Prof Dr Ahmet Maranki, Anadolu’da yetişen lahananın kanseri önleme konusunda önemli bir bitki olduğunu belirtiyor
Yağışlı iklimleri daha çok seven lahananın çeşitli yemekleri, turşusu yapılır Körpe yaprakları salata olarak tüketilir
Lahananın özellikleri
İçerisinde bol miktarda potasyum, sodyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, B, C, E ve U vitamini bulunur Besin değeri çok yüksek olan bir sebzedir
Ortadaki beyaz ve gevrek yapraklarının çiğ olarak yenmesi çok faydalıdır
Önerilen hastalıklar
Bu şekilde lahana yemek, göğsü yumuşatır, öksürüğü söktürür Sindirimi kolaydır Lahana kanı temizler, bol alyuvar yapımını sağlar, bu nedenle kansızlığa şifadır
Lahananın tabii hali ve yaprakları itibari ile mide ve bağırsak kanserlerine ve kemotrapi ve radyoterapiden sonra kür olarak kullanılması halinde bedende biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur Lahana içindeki glucosinolate adı verilen etkin maddesini diğer sebzelerden daha çok barındırması sebebiyle kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olmaktadır
Sarılık ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelir Bolca taze lahana yemek, ses kısıklığına iyi gelir
Şeker ve romatizma hastalıkları için de çok faydalı olduğu bilinen lahana, bol arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi güzelleştirir Bol idrar söktürür, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarıya atar
Sadece lahana çeşitlerinde bulunan U vitamini, mide ve bağırsakların iç yüzeyini korur, oralardaki yaraların iyileşmesini sağlar
Mide ülseri, reflü ve gaz oluşumunu engellemek için 2 yumruk büyüklüğünde patates ile beraber yarım kilo tabii lahana çiğden suyu sıkılır, her sabah aç karna 2 bardak yudum yudum içilir, 3 hafta devam edilir
Bu sırada hayvansal ve konsantre gıdalar tüketilmez Denenmiştir, mücerreptir
Yaşlanmayı önleyici ve kalp krizine karşı koruyan bir mineral kabul edilen selenyumun kaynağıdır
Selenyumun ayrıca, sağlıklı görünüşlü bir cilt verdiğini ve erkeğin cinsel gücünü arttırdığıda bilinir
Zayıflama ve selülit giderme kürü olarak lahana kullanımı
Lahananın tabii, yeşilimsi ana yapraklarından 5 adet 2 avuç büyüklüğünde olanları, 1 litre suda yaklaşık 5-7 dakika haşlanır, bu su aç karına gün içerisinde tüketilir, 3 ay ( 3 hafta tamamlanınca 1 hafta ara verilip ardından 3 haftalık kür yine uygulanır ) devam edilir
Bağırsak ve mide kanseri için lahana kullanımı
Mevsiminde, tabii ortamda yetiştirilmiş büyük yapraklı lahanaların haşlanarak kür halinde 3 hafta boyunca içilmesi, kürler arasında 1 hafta ara verilmesi önerilir
Lahanalar hibrit tohumdan üretilmiş, düzgün yapılı ve ince yapraklı olmamalıdırlar
Lahananın yan etkileri
Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur Fakat guatr hastası olanlar lahanayı çok fazla tüketmemelidirler Lahana kan dolaşımını düzenliyor, kanseri önlüyor
|
|
|