Yalnız Mesajı Göster

Baharatların Faydaları

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatların Faydaları





Yemeklere lezzet vermek için kullandığımız baharatların sağlığımız için de faydalı olduğunu biliyor muydunuz? En sık kullandığımız baharatlar ve faydaları


KEKİK


Bedeni kuvvetlendirir

Hazmı kolaylaştırır

Kalp çarpıntısını keser

Bağırsak iltihaplarını iyileştirir

Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder

Kandaki şeker miktarını azaltır

Lezzet arttırıcı yönlerinin yanı sıra sağlığa da çok yararlı bir bitkidir 40-50 gr kadarı 1 lt suda haşlanıp ara sıra bir çorba kaşığı içilirse mide sularını arttırır, iştah açar

Hazmı hareketlendirir, kolaylaştırır

İçine kekik atılmış, vücudun dayanabileceği sıcaklılıktaki su ile yapılan banyo romatizma ağrılarına çok iyi gelir

Kekik çay gibi, içildiğinde göğsü yumuşatmak, öksürüğü kesmek, sinirleri yatıştırmak gibi değerli niteliklere sahiptir


KARABİBER


Karabiber, az miktarda yemekle birlikte alındığında hem iştah açar, hem hazmı tanzim eder

Ev ilacı olarak, karabiber ıhlamura karıştırılıp içilirse mide sancılarını kesmekle bire birdir

Yalnız tahriş edici olduğundan az miktarda kullanılması şarttır


NANE


İştah açar

Hazmı kolaylaştırır

Mide ve bağırsak gazını giderir

İshali önler

Ateşi düşürür

İyileşmeyi çabuklaştırır

Uykusuzluk, sıkıntı ve yorgunluğu giderir

Grip, soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelirBaharatların Faydaları

Alıntı Yaparak Cevapla