08-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatların Faydaları
Yemeklere lezzet vermek için kullandığımız baharatların sağlığımız için de faydalı olduğunu biliyor muydunuz? En sık kullandığımız baharatlar ve faydaları
KEKİK
Bedeni kuvvetlendirir
Hazmı kolaylaştırır
Kalp çarpıntısını keser
Bağırsak iltihaplarını iyileştirir
Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder
Kandaki şeker miktarını azaltır
Lezzet arttırıcı yönlerinin yanı sıra sağlığa da çok yararlı bir bitkidir 40-50 gr kadarı 1 lt suda haşlanıp ara sıra bir çorba kaşığı içilirse mide sularını arttırır, iştah açar
Hazmı hareketlendirir, kolaylaştırır
İçine kekik atılmış, vücudun dayanabileceği sıcaklılıktaki su ile yapılan banyo romatizma ağrılarına çok iyi gelir
Kekik çay gibi, içildiğinde göğsü yumuşatmak, öksürüğü kesmek, sinirleri yatıştırmak gibi değerli niteliklere sahiptir
KARABİBER
Karabiber, az miktarda yemekle birlikte alındığında hem iştah açar, hem hazmı tanzim eder
Ev ilacı olarak, karabiber ıhlamura karıştırılıp içilirse mide sancılarını kesmekle bire birdir
Yalnız tahriş edici olduğundan az miktarda kullanılması şarttır
NANE
İştah açar
Hazmı kolaylaştırır
Mide ve bağırsak gazını giderir
İshali önler
Ateşi düşürür
İyileşmeyi çabuklaştırır
Uykusuzluk, sıkıntı ve yorgunluğu giderir
Grip, soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelir Baharatların Faydaları
|
|
|