Yalnız Mesajı Göster

Korunmuş Yiyecek Tehlikesi

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Korunmuş Yiyecek Tehlikesi





Kimyasal ilaçların baklagillerin ve meyvelerin kabuk kısmında yoğun bulunabildiği, bu nedenle kuru baklagillerin bekletme sularının mutlaka dökülmesi, meyvelerin ise kabuklarının soyularak yenmesi önerildi


Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof Dr Yasemin Beyhan gıdaların vitamin değerlerinin azalmaması ve kalitelerinin korunabilmesi için sebzelerin pişirilmeye yakın zamanda köklerinden ayıklandıktan sonra bütün halde yıkanması gerektiğini belirtti Beyhan şunları söyledi:, ''Sebzeler bol akan suyun altında iyice yıkandıktan sonra büyük doğranıp sıcak pişirme ortamına atılmalı Kesinlikle bir gün öncesinden suda bekletilmemeli


SUYUNU DÖKÜN, KABUĞUNU SOYUN


Bekletme suyu kesinlikle dökülmeli Çünkü, eskiden suda eriyen vitaminlerin kaybolmaması için bekletme suyunun yemekte kullanılmasını öneriyorduk Ancak son yıllarda kimyasal ilaçlar gıdaların üretim aşamasında sık kullanıldığı için özellikle gıdaların kabuk kısmına yakın yerlerde kalıntılar yoğunlaşıyor Bu yüzden suyu dökülmeli Aynı şekilde meyveler de soyularak yenilmeli''

Alıntı Yaparak Cevapla