Konu
:
Korunmuş Yiyecek Tehlikesi
Yalnız Mesajı Göster
Korunmuş Yiyecek Tehlikesi
08-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Korunmuş Yiyecek Tehlikesi
Kimyasal ilaçların baklagillerin ve meyvelerin kabuk kısmında yoğun bulunabildiği, bu nedenle kuru baklagillerin bekletme sularının mutlaka dökülmesi, meyvelerin ise kabuklarının soyularak yenmesi önerildi
Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof
Dr
Yasemin Beyhan gıdaların vitamin değerlerinin azalmaması ve kalitelerinin korunabilmesi için sebzelerin pişirilmeye yakın zamanda köklerinden ayıklandıktan sonra bütün halde yıkanması gerektiğini belirtti
Beyhan şunları söyledi:, ''Sebzeler bol akan suyun altında iyice yıkandıktan sonra büyük doğranıp sıcak pişirme ortamına atılmalı
Kesinlikle bir gün öncesinden suda bekletilmemeli
SUYUNU DÖKÜN, KABUĞUNU SOYUN
Bekletme suyu kesinlikle dökülmeli
Çünkü, eskiden suda eriyen vitaminlerin kaybolmaması için bekletme suyunun yemekte kullanılmasını öneriyorduk
Ancak son yıllarda kimyasal ilaçlar gıdaların üretim aşamasında sık kullanıldığı için özellikle gıdaların kabuk kısmına yakın yerlerde kalıntılar yoğunlaşıyor
Bu yüzden suyu dökülmeli
Aynı şekilde meyveler de soyularak yenilmeli
''
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul