Konu
:
Çocuk Onkolojisinde Sevinç Ve Kaygı
Yalnız Mesajı Göster
08-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
EGE Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi pediatri biriminde hem heyecan, hem kaygı var
3 olan Pediatrik onkolojinin kemik iliği nakli yatak sayısı ikiye katlanıyor
Böylece daha fazla hasta çocuk yeniden hayata bağlanacak
Ancak YÖK'ün Ağustos ayında öğretim üyesi rotasyonlarını başlatmasıyla nakil yapan iki uzman öğretim üyesinden birinin gidecek olması kaygıları artırdı
Türkiye'de Akdeniz Üniversitesi'nden sonra çocukta kemik iliği nakli en fazla yapılan ikinci merkez olan EÜ Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde, erişkin hematoloji birimi merkez binaya taşınıyor
Merkez binada yenilenen kliniğe geri dönecek erişkin hematolojinin kemik iliği naklinde kullandığı üç yatağın çocuk onkolojinin kullanımına geçeceğini belirten Ege Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof
Dr
Savaş Kansoy, “Bugüne kadar 135 hastaya 143 nakil gerçekleştirdik
Yılda 30 kemik iliği nakli geçiriyoruz
3 olan yatak sayımız yeni eklenen 3 yatakla 6'ya çıkacak, bu da nakil sayımızın ikiye katlanması demek
Yani 45-50 civarında yıllık nakil sayısına ulaşacağız
Halen 60 civarında nakil bekleyen hastamız var
Yılda 30 nakil diye düşündüğümüzde bu iki yıl demek oluyor
Biz artan yatak sayımızla en az 50 nakli hedefliyoruz
Erişkin hematoloji bilim dalı yeni yerlerine taşınıyor
Onun ardından KİT ünitesini yenileceğiz, tadilat yapılacak
Sanıyorum Eylül ayından itibaren 6 yatakla kemik iliği nakillerimize start vereceğiz” diye konuştu
Kemik iliği nakillerini Prof
Dr
Kansoy'un yanısıra Doç
Dr
Serap Aksoylar da yapıyor
Ancak
YÖK
'ün öğretim üyelerine rotasyon uygulaması açıklandığı gibi Ağustos ayında yaşama geçirilirse, biri gidecek
Bu da merkezin hizmetlerine ciddi darbe vuracak
Rotasyondan çok olumsuz etkileneceklerini belirten Prof
Dr
Kansoy, “Eğer rotasyon uygulaması gerçekleşirse hedeflediğimiz transplantasyon sayıları yarı yarıya düşecek, kan kaybedeceğiz
Yatak sayısının artışıyla umutlanan hastalar yine hayal kırıklığı yaşayacak” dedi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul