08-17-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Müthiş Tahıllar
İyi tahıllar şunlardır:
• Esmer pirinç
• Quinoa
• Kasha
• Karabuğday
• Darı
• Amaranth
• Yabani pirinç
• Yulaf
• Arpa
Lif, sağlıklı diyetlerin ve güzel cildin vazgeçilmezlerindendir Düşük lifli ve fazlasıyla işlenmiş gıda içeren tipik Batı diyetleri, bağırsak tembelliğine, kabızlığa ve böylelikle toksin birikimine sebep olmaktadır Toksik bir vücut da iri gözenekler, akneler ve sivilcelerle dolu bir cilt demektir Pek çok makrobiyotik kitabın yazarı ve aynı zamanda dünyanın makrobiyotikler konusundaki en önde gelen kişisi Michio Kushi’nin eşi olan Avelin Kushi’ye göre, “Aldığınız gıdalar bağırsaklarda birikmeye başladıkça vücudunuz fazla yağı ve kolesterolü atmakta zorlanır, toksinler kana karışır ve sonuç olarak bütün toksinler damarlar aracılığıyla iç organlara ve cildinize kadar ulaşır ”
Avustralyalılar genelde sağlık için gerekli olanın yarısı kadar lif tüketmektedir Şanslıyız ki, lif alımını artırmak zor bir şey değil, çünkü çoğu tam tahıl, meyve, sebze ve lif deposudur
Aslında farklı işlevleri olan iki tip lif vardır:
Çözülmeyen lifler: Bu tür lifler sindirim sisteminizin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olurlar Bu doğal laksatif bağırsakları yumuşattığı için kabızlık gibi bir problemle karşılaşmanızı önler Aynı zamanda bağırsaklardaki pH dengesini kontrol eder Bu tür lifler tam tahıllarda, sebzelerde, meyvelerde ve kuru nohut ile fasulyede bulunmaktadır
Çölün lifler: Bu tür liflerin sindirim sistemine etkisi azdır Bunların asıl görevi kandaki kolesterol seviyesini düşürmek ve kan şekerini düzenlemektir Bu tür lifler meyvelerde, sebzelerde, yulafta, arpada ve kuru nohut ile fasulyede bulunmaktadır
|
|
|