Yalnız Mesajı Göster

Müthiş Tahıllar

Eski 08-17-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Müthiş Tahıllar



Tahıl Tüketmemek

Bazı tahıllar glüten adı verilen ve bazı insanlarda probleme yol açabilecek bir proteini içerirler Glüten, yulaf, çavdar ve arpada bulunan kırk adet proteinin ortak adıdır Glüten bir karışım mucizesidir Bazı insanların glütene alerjisi vardır ve çölyak (Coeliac) hastalığı denen hastalığa sebep olur Ancak glüten proteini doğuştan glütene alerjisi olmayan insanlarda da bazı problemlere yol açabilir “Going Against The Garin” kitabının yazarı ve ayni zamanda beslenme uzmanı olan Melisa Diane Smtih’e göre, Batı nüfusunun yarısına yakını, çölyak hastalığının belirtilerini göstermemelerine rağmen glüten proteinine karşı hassaslık göstermektedir Glüten hassasiyeti, sinir sistemini, dengeyi ve davranışları etkileyen bir bağışıklık sistemi rahatsızlığı gibi görülebilir Smith’e göre, lektin adı verilen diğer bir tahıl proteini gırtlağı tahriş edip besin emilimini zorlaştırıyor Bunun yanı sıra, “The Paleo Dief’in yazarı Dr Loren Cordian tarafından yapılan araştırmaya göre, lektinler romatizmal artrite ve diğer iltihaplı rahatsızlıklara sebep olabiliyor 0 nedenle eğer glütene alerjiniz varsa esmer pirinç gibi glüten içermeyen tahılları tüketmeye bakın

Alıntı Yaparak Cevapla