Konu
:
Müthiş Tahıllar
Yalnız Mesajı Göster
Müthiş Tahıllar
08-17-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Müthiş Tahıllar
Tahıl Tüketmemek
Bazı tahıllar glüten adı verilen ve bazı insanlarda probleme yol açabilecek bir proteini içerirler
Glüten, yulaf, çavdar ve arpada bulunan kırk adet proteinin ortak adıdır
Glüten bir karışım mucizesidir
Bazı insanların glütene alerjisi vardır ve çölyak (Coeliac) hastalığı denen hastalığa sebep olur
Ancak glüten proteini doğuştan glütene alerjisi olmayan insanlarda da bazı problemlere yol açabilir
“Going Against The Garin” kitabının yazarı ve ayni zamanda beslenme uzmanı olan Melisa Diane Smtih’e göre, Batı nüfusunun yarısına yakını, çölyak hastalığının belirtilerini göstermemelerine rağmen glüten proteinine karşı hassaslık göstermektedir
Glüten hassasiyeti, sinir sistemini, dengeyi ve davranışları etkileyen bir bağışıklık sistemi rahatsızlığı gibi görülebilir
Smith’e göre, lektin adı verilen diğer bir tahıl proteini gırtlağı tahriş edip besin emilimini zorlaştırıyor
Bunun yanı sıra, “The Paleo Dief’in yazarı Dr
Loren Cordian tarafından yapılan araştırmaya göre, lektinler romatizmal artrite ve diğer iltihaplı rahatsızlıklara sebep olabiliyor
0 nedenle eğer glütene alerjiniz varsa esmer pirinç gibi glüten içermeyen tahılları tüketmeye bakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul