Konu
:
Kırmızı Et, Pankreas Kanseri Riskini Arttırıyor
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Et, Pankreas Kanseri Riskini Arttırıyor
08-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Et, Pankreas Kanseri Riskini Arttırıyor
Araştırmacılar, kırmızı et ve süt ürünlerinin fazla tüketilmesi halinde pankreas kanseri riskinin arttığını açıkladılar
Ulusal Kanser Enstitüsü Dergisi'nde yayınlanan çalışmada, gıda günlüğünü tamamlayan 500 bin kişiyi 6 yıl boyunca takip eden araştırmacılar, beslenmesinde fazla hayvansal yağ tüketenlerde pankreas kanserinin gelişme riskinin fazla olduğunu tespit ettiler
İngiliz uzmanlar, riski azaltmanın yolu olarak yağ tüketiminin sınırlandırılması gerektiğini belirttiler
Her yıl İngiltere'de yaklaşık 7 bin kişide pankreas kanseri teşhis ediliyor
Sigara içmenin ise en büyük risk faktörü olduğu kaydediliyor
Teşhisi zor olan hastalığın teşhisinden sonra hayatta kalma süresi yaklaşık 6 aydır
Fazla miktarda yağ tüketen erkeklerin pankreas kanserine yatkınlığı yüzde 53 iken, bu rakam kadınlarda yüzde 23'e düşüyor
Toplamda, yüksek miktarlarda doymuş yağ tüketenlerde pankreas kanseri bağıl oranı, düşük miktarda yağ tüketenlerde karşılaştırıldığında yüzde 36 daha yüksek
bugün gazetesi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul