Konu
:
Her Balığın Etini Yemek Akıl Kârı Değil!
Yalnız Mesajı Göster
Her Balığın Etini Yemek Akıl Kârı Değil!
08-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Her Balığın Etini Yemek Akıl Kârı Değil!
Balık çok faydalı bir besin ama bazıları yeterince DHA içermiyor
Kılıç ve ton balıklarında ise yüksek miktarda civa bulunuyor
Burnunuza balık kokusu geliyor mu? Bizim geliyor
Yıllardır size daha fazla balık yemenizi öneriyoruz
Bunun için güzel bir sebebimiz de var: Amerika'da yılda kişi başına ortalama olarak sadece 5 kilo deniz ürünü tüketiliyor
BİRÇOK İŞ BİRARADA
Balık yaşamsal bir öneme sahip olan Omega-3 yağı açısından doğadaki en önemli kaynaktır
Bu harika yağ sadece kalp rahatsızlıklarıyla savaşmıyor
Aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor
Körlüğü engelliyor ve daha net düşünebilmenizi sağlıyor
Yani birçok işi aynı anda yapabiliyor
Ancak; yediğiniz balıkların gerçekten sağlığınıza fayda sağlaması için şu önerilere dikkat etmeniz gerekiyor:
DHA bakımından en zengin balıklara odaklanın
DHA; sadece balık ve deniz ürünlerinde bulunan ve kandaki trigiliserid seviyesini düşüren faydalı bir yağ asitidir
İşlenmiş balıklar içinde en sağlıklı olanlar Atlantik somonu ve alabalıktır
Haftada bir kilo balık size ihtiyacınız olan DHA'yı sağlar
KILIÇTA CİVA ÇOK
Civa miktarını ayarlayın
Size kılıç balığı ikram edildiğinde "Almayayım, sağ olun" deyin
Her ne kadar kılıç balığı Omega-3 yönünden çok zengin olsa da; içindeki yüksek miktardaki civa yüzünden yemenize gerek yok
Bu konuda ton balığına da dikkat edin
Balıklar olmadan da DHA alın
Günlük Omega-3 ihtiyacınızı katkı maddelerinden edinin
Deniz yosunlarından (Yabani balıklar DHA'larını deniz yosunlarından alırlar ve bu vejetaryenler için de uygundur) elde edilen DHA takviyelerini öneriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul