Konu
:
Astım Hastaları Yaza Dikkatli Girin
Yalnız Mesajı Göster
08-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İSTANBUL (İHA) - Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç
Dr
Sevda Özdoğan yaz aylarında astım hastalarının dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Bu kişiler çok yorucu olmayan sporları tercih etmeli ve ilaçlarını bırakmamalıdır" diye uyarıda bulundu
Astım hastaları için yaz aylarının riskli olduğunu belirten Dr
Sevda Özdoğan, "Astımlarda bahar ve yaz ayları riskli dönemdir
Astımlıların bu döneme hastalıkları kontrol edilmiş bir halde girmeleri gerekir
Eğer daha önceden ilaç kullanılıyorsa bu mevsimde de aksatılmaması lazım
Alerjik astımı olanlarda özellikle çayır polenlerine alerjisi olanlar için risk Temmuz ayına kadar devam edebilir
Gıda allerjisi olanlarda özellikle sık allerji görülen deniz ürünleri fındık, fıstık tüketimi yaz aylarında
arttığından dikkatli olmak gerekir" diye konuştu
Egzersiz astımı olanların spor yaparken dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Doç
Dr
Sevda Özdoğan, "Bu kişiler yüzme, tenis, voleybol, golf gibi sporları tercih edebilir
Yavaş tempolu egzersiz yapabilirler, ancak basketbol bisiklete binme uzun mesafe koşular gibi hızlı nefes almayı gerektiren sporlar egzersiz astımı olanlar için risk taşır" dedi
Egzersiz astımı olan hastaların spordan önce doktorlarına danışmaları gerektiğini belirten Dr
Özdoğan, "Astımlı olan bir hasta tedavisine devam ederek normal yaşantısını devam ettirmeli ve kendini toplumdan soyutlamadan gündelik hayatına devam etmelidir" dedi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul