Konu
:
Bu Meyve Tam Bir Mucize!
Yalnız Mesajı Göster
Bu Meyve Tam Bir Mucize!
08-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bu Meyve Tam Bir Mucize!
İlkbaharın sevilen meyvesi kiraz çarşıda pazarda yerini almaya başladı
Peki kirazın ağrılar üzerindeki mucize etkisini biliyor musunuz?
Kirazın faydaları saymakla bitmiyor
Ama uzmanlara göre en önemli özelliği ağrıların dindirilmesinde aspirinden bile daha faydalı olması
Uzmanların verdiği bilgiye göre
Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkili oluyor
Araştırmacılar bu etkiyi kirazda bulunan 'antosiyanin' isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedir
Kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu bildirilmekte
GÜNDE 20 KİRAZ: Araştırıcılara göre, günde 20 kiraz
yemek
bir Aspirin almakla eşdeğer görülüyor
Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etki yapmaktadır
KİRAZ STRESE BİREBİR
Kiraz ağrı kesici özelliğinin yanı sıra
bir numaralı stres yok edici olarak tanımlanıyor
*Yapısındaki bol fosforuyla
sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik sağlıyor
*A vitamini kaynağı karoten içeren kiraz, aynı zamanda gözlerin dostu
*Kirazın bir diğer özelliği ise
kadınların menopoz
dönemlerinde dertlerine derman olması
KİRAZ BÖBREK DOSTU
*
İdrar söktürücü
özelliğiyle böbreklerin dostu olan kiraz vücudu zehirli maddelerden temizliyor
*
Kiraz ürik asit ve ürat
tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılıyor
*Kirazın içinde bulunan kinik asit
ise böbreklerin taş ve kum yapmasını önlüyor
Dahası kum ve taş dökmeye yardımcı oluyor
EN İYİ ZAYIFLATICI
*Kirazın sadece böbrekler değil aynı zamanda
safra kesesi taşının dökülmesine de
yardımcı olduğu biliniyor
*Kiraz en önemli özelliklerinden biri de
vücuttaki fazla suyun
atılmasını sağlaması
Dolayısıyla da
dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı
oluyor
*Kirazın ayrıca peklik giderici özelliği bulunuyor
Özellikle bayat yemeklerle
pastırma, sucuk gibi gıdaların zararlarını önlüyor
*Kiraz kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesine de büyük katkıda bulunuyor
SİVİLCELER İÇİN DERMAN
*
Kirazın özellikle ergenlik dönemindekiler
için mucize niteliğinde bir yararı var
Kanı temizleyen kiraz yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlıyor
*
Kiraz suyunun yüz
ve boyun kısımlarına sürülmesi de deride kırışıklıkları önleyip gideriyor
KARACİĞER İÇİN ÇOK FAYDALI
*Karaciğerin dostu olan kiraz,
hastalıklar, fazla ilaç tüketimi ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü
hafifleterek iyileşmesine yardım ediyor
*Kiraz tüketimi ile karaciğer zamanla normale dönüyor ve safra salgısı artıyor
Böylece sindirim gücünü artırıyor
ŞEKER HASTALARI İÇİN EN İYİ TATLI
*Kirazda bulunan
'levüloz' adlı şeker kolay
sindirilebildiği için şeker hastaları hiçbir tehlike oluşmadan kiraz yiyebiliyor
*Ayrıca içerdiği madensel
madde ve vitaminler nedeniyle hastalıklara karşı dayanıklılığı artırıyor
KİRAZIN MEYVESİ KADAR
AĞACI DA ŞİFA KAYNAĞI
*
Kirazın ağaç kabukları yüksek ateşe
ve pekliğe iyi geliyor
*Kirazın yaprakları
, müshil olarak kullanılıyor
*Kirazın çiçekleriyse
göğsü yumuşatıcı olarak faydalı
*Kirazın çekirdekleri
ısıtıldıktan sonra bir beze sarılarak karın bölgesinde ağrıların giderilmesi için kullanılıyor
* Kirazın sapları
, idrar söktürücü olduğu gibi bronşite karşı kullanılıyor
SAPLARLA HAZIRLANAN ŞİFALI İÇECEK
Bronşite karşı birebir olarak nitelenen kirazın saplarından özel bir şurup hazırlayabilirsiniz
NASIL HAZIRLANIR? :
Gölgede iyice kurutulan sapla şurup veya demleme hazırlanabilir
Saplar gerekirse kıyılarak bir gün süreyle su içinde ıslanmaya ve yumuşamaya bırakılıyor
Bir litre su içine bir küçük avuç sap konularak hazırlanacak demlemeden günde 3-4 fincan içiliyor
Bu demleme günde iki kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor
Ya da hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze veya kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor
*Sapları ayrık ve mısır püskülü
ile kaynatılarak demlendiğinde ayak
ve karın şişliği;
*Arpa ile kaynatılarak
elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor
*Dövülmüş çekirdeğinin kaynatılmış
suyu idrar zoru sorununa yardımcı oluyor
KİRAZ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:
Uzmanlar, kiraz alırken temiz, parlak ve hasarsız olmasına dikkat edilmesini istiyor
Tavsiyeler şöyle;
*Kirazın rengi koyu olanlar
her zaman daha tatlıdır
*Saklarken kirazın
saplarını çıkarmazsanız ömrü daha uzun olur
*Yıkamadan plastik
bir kaba koyup buzdolabında saklayın ve daima yemeden önce yıkayın
*Buzdolabından çıkarıp
oda sıcaklığında 1-2 saat bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır
Taze kirazların 2-4
gün
içinde tüketilmesi gerekir
*Kirazı ayrıca derin
dondurucuda saklayabilirsiniz
Bunun için kirazın çekirdeklerini çıkarmanız gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul