Yalnız Mesajı Göster

1978 Tam Günü Niye Kaldırıldı?

Eski 08-17-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

1978 Tam Günü Niye Kaldırıldı?

“Hekimi Parça İş Yapan Konumuna Getiriyorlar”
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bu Yasa ile öğretim üyelerinin15 bin lira maaş alacağı yönündeki açıklamalarını da eleştiren Aycan şuanki öğretim üyelerinin yüzde 10’unun bile bu parayı alamayacağını öne sürdü Aycan şunları söyledi: “ Bu düzenleme aslında hekimlerin çalışma hayatında kısıtlama getiriyor Hem sözleşmeliliğe hem liberal yaklaşıma da uygun değildir En azından kamuda çalışmayı düzenlerken diğerleriyle ilgili bu tür kısıtlamaların yapılması yönetim mantığı açısından çok doğru durmuyor Döner sermaye de performansa dayalı ek ödeme sistemi getiriliyor Performansa dayalı ek ödeme sistemi zaten adaletsiz bir uygulamadır Sağlık çalışanları arasında adaletsizliğe neden olan, hekimler arasında uzmanlıklara göre adaletsizliklere neden olan bir uygulamadır Gerçekçi olmayan üst ödeme limitler getiriyor Aslında üst limitler getirmesinin de bir anlamı yok Hem mesai dışında çalışmayı teşvik ediyorum diyorsunuz, hem daha fazla üretsin istiyorsunuz, hem de üst limit getiriyorsunuz Buda bir çeşit çelişkidir Eğer illa bir limit konacaksa, bir alt limit konması gerekir Onu yapmadığınız zaman hekimi parça başı iş yapan kimse konumuna getiriyorsunuz Daha çok hasta bakmaya, daha çok girişim yapmaya zorlanan, ve bunu yaparken de kaliteyi hiç düşünmeyen, sayının önemli olduğu bir çalışma temposuna sokuyorsunuz Bu da iş sağlığı açısından tehlikeli bir durumdur

Alıntı Yaparak Cevapla