Yalnız Mesajı Göster

1978 Tam Günü Niye Kaldırıldı?

Eski 08-17-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi

1978 Tam Günü Niye Kaldırıldı?

Öğretim Görevlileri Sordu, Kapıcıoğlu Cevapladı
Konuşmaların sonunda tartışmalar bölümünde soruların çoğunluğu Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürü Prof Dr Safa Kapıcıoğlu’na yöneldi İzleyicilerden bir hekimin, 'Üniversite hastaneleri hizmet değil, eğitim hastaneleridir Öğretim üyelerinin kalitesinde düşme olacaktır Sistem uygulamaya girdiğinde buna karşı çıkan hekimlerin memnuniyetine ne olacak?' sorusu üzerine Kapıcıoğlu şu cevabı verdi:
'Eğitimle hizmet birbirinden ayrılamaz Önemli olan bunların dengeli olmasıdır Üniversitelerimize öğretim üyesi bulmakta zorlanacağımızı düşünmüyoruz Bunları zaman gösterecek Hastanenin dışında muayenehanesi olan hocalar, öğleden sonra buraya gideceğini bildiği için eğitimde aksama olabiliyor Vizit sırasında ders anlatan hocalar var Bunlar giderilecek Hekim memnuniyetiyle ilgili olarak da yapılan anketler memnuniyet oranlarının arttığını gösteriyor '
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği 2 Başkanı Prof Dr Bülent Tıraş ise, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bir gazetenin manşetine yerleşen “Paracı doktorlar” cümlesini eleştirerek, hekimlerin para kazanmaya hakkı olduğunu ancak toplumda hekimleri “paracı” olarak göstermenin doğru olmadığını vurguladı

Alıntı Yaparak Cevapla