08-17-2012
|
#122
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hastalıklar...Teşhis,Tanı,Tedavi.!
KANSIZLIK (ANEMI) TEDAVISINDE BESLENME ONERILERI
1 Kırmızı et, kuru baklagiller, kuru meyve (kuru üzüm, kuru incir gibi), yeşil yapraklı sebzeler, pekmez ve kakao yu daha çok yiyin
2 Vitamin - C (günde 100 miligram) alın C-vitamini demirin barsaklardan emilmesini arttırır
3 Demir bakımından zengin besinler alın (baklagiller, mercimek, darı, nohut, koyu yeşil renkli sebzeler, pekmez, demirle zenginleştirilmiş tahıl ürünleri, kuru kayısı, kuru şeftali, balkabağı, ayçekirdeği, fıstık, ceviz, badem, soya fasülyesi gibi)
4 Demir hapı alanların yoğurt alması faydalıdır Yoğurtta bulunan laktik asit demirin vücutta depolanmasını kolaylaştırır
5 Demir emilimini azaltan besinlerden uzak durun: kafeinli içecekler, yumurta, süt ve kepek (kepekli ekmek gibi)
6 Eğer demir eksikliği aneminiz yoksa demir almanıza gerek yoktur; ayrıca demir damar sertiğine neden olabilir, bu nedenle demir eksikliği aneminiz yoksa demir içermeyen vitamin hapları kullanın
|
|
|