Yalnız Mesajı Göster

İslam Ve Evrim

Eski 08-16-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

İslam Ve Evrim

bağdaşmaz ben evrimin islamda anlayışını araştırmadım uzun uzun yorum yapmayacağımbir kaç cümle kurmadada edemiyecem tabi

insanlar veya diğer canlıların hepsinin bir atadan oluşması mantığıma tes bir durum helede evrim teorisinin yaratılışla bağdaşmadığını düşünürsek tamamen aklıma aykırı bir durum

ben devrim kelimesinin solcularla bütünleşmesi yanlışı gibi evrim kelimesininde darwin veya evrim teorisiyle bütünleşmesi yanlışını görüyorum insan yaratılmış olduğu zamandan bu yana şekil olarak evrim gecirmiş olabilir ama içinde insan ruhu vardı yine düşünebiliyordu yani maymundan maymun doğar maymun tesadüfen bir gün insan doğrdu sonrada böylece evrime uğradı tezi bana çok ters geliyorörnek verecek olursak ilk üretilen arabayla son model bir ferrari arasındaki değişim sürecini düşünebiliriz insanda evrenin şartlarına göre bir değişim yaşamış olabilir du demek değildirki hayvandan düşünen bir yaratık türemiştirsiz din düşünürleri adına bir makale vermişsiniz ama ben din adına örnekler vermeyeceğim yanlış anlaşılmalara yol acıyor sonra bunlarda benim kendi görüşümdür bir inanca bağlı olarak verilmiş düşünceler değildir ama kendimce araştırmasını yaparım ozaman daha geniş örnekli acıklama yapma şansım olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla