|  08-16-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Bu Konu Önemli Lütfen Okuyun!! 
 
              
 Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliği'nin suları ve katı atıkları 300*
 
 
 *metre mesafedeki Sazlıdere Barajı 'na akıyor
  Baraj on milyon kişinin su* 
 
 *ihtiyacını karşılıyor
  Çiftlikte 5 bin domuz var  * 
 
 *Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg
  civarında et* 
 
 *üretiliyor
  Bu 
 rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı
  Üretilen* 
 
 *domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" şeklinde*
 
 
 *satılıyor
  Domuz etini Salam, sosis olarak da piyasaya sürmek en sık kullanılan yöntem   
 
 *Peki neden domuz?*
 
 
 * *
 
 
 *"Dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden*
 
 
 *domuz cazip bir konu?"
 
 
 * *
 
 
 *Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş
  Domuz üretken bir hayvan  * 
 
 *Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında*
 
 
 *15-20 'ye kadar varan
 
 yavru dünyaya getirebiliyor
  Bir domuz yılda iki kez* 
 
 *doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400*
 
 
 *yavrusu oluyor
  Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar* 
 
 *çıkabiliyor
  * 
 
 *Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak ayrılabilmekte
 
 iken*
 
 
 *bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor
  Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75* 
 
 *kiloluk yağ elde edilebiliyor
  Bu da dana yada koyuna göre tercih* 
 
 *edilmesinde önemli bir etken
  * 
 
 * *
 
 
 *Beslenmesi kolay, cam dışında -leş dahil- her şeyi yiyebiliyor
  Her domuz da* 
 
 *ortalama 80-100 kiloya*
 
 
 *ulaştığı zaman kesiliyor
  Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda* 
 
 *yaklaşık 1 milyon kg
  et çıkıyor  * 
 
 *
 
 *
 
 
 *Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul
  Diğer çiftlikler de göz* 
 
 *önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg domuz etinin piyasaya*
 
 
 *değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor
  * 
 
 * *
 
 
 *Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg
  olduğu göz 
 önüne*
 
 
 *alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor
  Kilosu 1ile 3  5 milyon lira* 
 
 *arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve*
 
 
 *sosis olarak satıldığı dile getiriliyor
  Çiftlik çalışanlarından İsmail Türk* 
 
 *'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük otellere,
 
 yemek*
 
 
 *fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor
  * 
 
 * *
 
 
 *Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor:*
 
 
 * *
 
 
 *Çerkezo, Polonez, Nuta, Namet ve
 
 Şütte
    * 
 
 *1
  Çerkezo aldığı ürünleri Salam Sosis olarak piyasaya sürerken aynı zamanda* 
 
 *Teşvikiye'deki Şarküterisinden de nihai tüketiciye ulaşıyor
  (ki bu firmanın* 
 
 *bir de TADET adı altında otellere ürün sattığı bir markası daha*
 
 
 *bulunuyor
    ) Aynı zamanda butik mağazalarda ve ulusal zincir 
 mağazalarda*
 
 
 *satılan BONUS markalı ürünlerin üreticisi de ÇERKEZO
    * 
 
 * *
 
 
 *2- Ayazağa'daki Çerkezo'nun hemen yanında üretim yapan ŞÜTTE firması da*
 
 
 *salam, sosis ve jambonlarını markasıyla satıyor
  Ancak bilinen bu firmalar* 
 
 *ürünleri çeşitli zamanlarda farklı isimlerde*
 
 
 *piyasaya sürüyor
  Daha önce Şütte olarak piyasaya sürülen domuz mamulleri* 
 
 *son dönemde PIGGY adıyla satılıyor
  Üstelik ünlü Amerikan fast food* 
 
 *zincirlerinden Little Caesar's Pizza tam 10 yılı aşkın süreden beri et*
 
 
 *mamullerini ŞÜTTE
 
 firmasından temin edip bizlere bir güzel yediriyor
  * 
 
 * *
 
 
 *3- POLONEZ 5 yıl öncesine kadar resmi olarak domuz ürünleri imal edip*
 
 
 *MİGROS'larda açık açık ürünlerini satarken, son yıllarda %100 dana etinden*
 
 
 *ürünler imal ettiğini iddia ediyor
  * 
 
 *
 
 *
 
 
 *"Peki ya bunları göz göre göre mağazalarında sattıran satın alma müdürleri*
 
 
 *aldıkları rüşvetin yanı sıra bu milletin vebalini aldıklarını da biliyorlar*
 
 
 *mı sizce?"*
 
 
 * *
 
 
 *POLONEZin ciddi anlamda piyasaya yayılmasındaki en büyük faktör MIGROS' tur
  * 
 
 *O dönem Migros 'un et mamulleri satın almasında olan (Şu an oyuncak*
 
 
 *reyonunda satın almacılık yapan) Coşkun bey'in büyük paralar karşılığında*
 
 
 *POLONEZ'le işbirliği içerisinde olduğunu ve bizzat domuzları bizlere yediren*
 
 
 *kişi olduğunu biliyor muydunuz?*
 
 
 *
 
 Peki ya Migros'ta çalışan tüm tezgahtarların eksiksiz olarak her ay sonunda*
 
 
 *POLONEZ'in sahibi MUSTAFA AKKAŞ beyden (veya satış müdürü sıfatı ile çalışan*
 
 
 *ALI ÖZYAVAŞ 'tan) maaşlarını ve primlerini (bizlere sattıkları et mamulleri*
 
 
 *üzerinden ) aldıklarını biliyor
 
 muydunuz?*
 
 
 * *
 
 
 *Peki METRO GROS MARKETLER'in (Şu anki değil bir önceki) satın almacılığını*
 
 
 *yapan kişinin Şu an BAĞDAT CADDESINDE bulunan Polonez - Barbekü*
 
 
 *restoranları'nın sahibi olduğunu biliyor muydunuz?*
 
 * *
 
 
 *Peki İzmir'in kalesi olarak görülen KiPA marketler in satın almacılığını*
 
 
 *yapan bayanın Polonez'in resmi hissedarı olduğunu biliyor muydunuz?*
 
 
 * *
 
 
 *Peki dünyanın dört yanına uçarken bize yemek hizmeti veren USAŞ-GATEGOURMET*
 
 
 *firmasının satın almacılığını yapan CEMIL bey'in ÇATALCADA bulunan yazlık*
 
 
 *villasının POLONEZ 'in sahibi ile yan yana olduğunu biliyor musunuz?*
 
 
 * *
 
 
 *PEKİ AMERİKAN FAST FOOD ZINCIRI DOMINO'S PIZZA ve ALMAN EKOLÜ DR
  OETKER* 
 
 *PİZZALARIN İÇERİSİNDE POLONEZ ET MAMULLERİNİN KULLANILDIĞINI BİLİYORMUYDUNUZ?*
 
 
 * *
 
 
 *PEKİ GİMA MARKALI VE PİYASALARDA SATILAN OPİ MARKALI ÜRÜNLERİ POLONEZ'İN*
 
 
 *ÜRETTİĞİNİ VE BUNUN KARŞILIĞINDA NE KADAR PARA YEDİRDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?*
 
 
 * *
 
 
 *"Peki, sizce Türkiye'de domuz eti yemeyen insan kalmış mıdır?"*
 
 * *
 
 
 *4- NUTA öncelikle 7 TEPE markası ile tanınmakla beraber Güneydeki - Her şey*
 
 
 *dahil - tatil köylerinin bir numaralı tedarikçisi, e tabi yabancı*
 
 
 *turistlerin yanında yerli turistlerde güme gidiyor
  Bu firmalar 
 özellikle*
 
 
 *büyük alışveriş merkezlerinde ayrı bir stant açıyorlar
  Ancak küçük* 
 
 *Şarküterilerde karışık olarak duruyor ve birçok tüketici farkına varmadan*
 
 
 *domuz ürünlerini satın alabiliyor
  Üstelik işin ilginç tarafı bu firma* 
 
 *Şimdi de firma tanıtım cd si hazırlamış Carrefour gibi büyük*
 
 
 *hipermarketlerde ne kadar hijyenik üretim yaptığını anlatıyor
  Ama 7 TEPE* 
 
 *SOSIS hafta sonları marketlerde KDV dahil 2
  900 YTL ye satılıyor  * 
 
 *Çünkü maalesef bu adamlar sosislerin içerisinde hayvan küspesi gibi lafını*
 
 
 *bile etmek istemediğimiz katkılar kullanıyorlar
  Domuz hammaddeli salam ve* 
 
 *sosislerin kesiminin yapılıp piyasa sürüldüğü bir başka yer de NUTA'nın*
 
 
 *üretimini yapan kişinin işlettiği Dolapdere'deki imalathane
  ( İDEAL markalı* 
 
 *salam sosis imalatçısı )*
 
 
 * *
 
 
 *5- NAMET ünlü EMINÖNÜ HASIRCILAR ÇARSIŞININ IÇINDE yıllardır tanınan
 
 NAMLI*
 
 
 *PASTIRMACI'nın modern hali !!! Şu an modern(!) üretim tesisleri BAYRAMPAŞA*
 
 
 *MEGACENTER (GIDA HALI) içinde derme çatma bir imalathaneden öteye*
 
 
 *geçemeyecek konumda olan ve üretim kapasiteleri aylık -günün 24 saati*
 
 
 *çalıştıklarını düşünürseniz- 70 tonu geçemeyecek olan bu imalathanede
 
 NAMET*
 
 
 *ayda 270 ton et mamulü üretiyor ve satıyor
  * 
 
 * *
 
 
 *Bu aradaki 200 tonluk kapasite açığını ise İSTANBUL DIŞINDA ne idüğü*
 
 
 *belirsiz imalathanelerde, merdiven altı firmalarda üretim yap tırıp üzerine*
 
 
 *' %100 NAMET KALITESI' bastıktan sonra (üretim yeri olarak BAYRAMPAŞA'daki*
 
 
 *adreslerini gösteriyorlar) bizlere afiyetle yediriyorlar
  * 
 
 * *
 
 
 *Carrefour ve diğer tüm zincir mağazalarda POLONEZ'in uyguladığı benzer*
 
 
 *taktikleri uygulayan NAMET bugün kapasitesinin 3 kat üzerinde üretim
 
 yaparak*
 
 
 *gururla ülkemizi temsil ediyor
  * 
 
 *
 
 *
 
 
 *Peki, Cem Yılmaz'ın dediği gibi janjanlı ambalaja sahip NAMLI pastırmaları*
 
 
 *'nın sahipleri olan Engin ve Esen Mepa kardeşlerin aynı zamanda Çorlu'daki*
 
 
 *domuz çiftliklerinin yarı hissesine sahip olduklarını da biliyor muydunuz?*
 
 
 * *
 
 
 *2000 yılında patlak vermiş olan kaçak buffalo etlerinin de NAMLI*
 
 
 *pastırmaları'nın sahipleri olan Engin ve Esen Mepa kardeşler tarafından*
 
 
 *getirildiğini hatta Bayrampaşa'daki imalathanelerinin gazetecilerin ve*
 
 
 *kameraların gözü önünde basıldığını, Engin Mepa'nın Show TV'ye, o dönemin 1*
 
 
 *trilyon lirayı kendi elleriyle hediye ettiğini, sonra da Milliyet, Hürriyet*
 
 
 *ve Sabah gazetelerine
 
 verdikleri dev ilanlarla tüm olanları ve baskınları*
 
 
 *yalanladıklarını biliyor muydunuz?*
 
 
 * *
 
 
 *NAMLI Pastırmaları nın hem %5 hissesine sahip olan, hem de imalat*
 
 
 *müdürlüğünü yapan Muzaffer adındaki şahsın aynı dönemde kardeşi ile Bağcılar*
 
 
 *semtinde açmış olduğu imalathanede at ve eşek etinden yaptığı pastırmaları*
 
 
 *dilimleyerek zincir marketlere sattıklarını biliyor muydunuz?*
 
 
 * *
 
 
 *2004 yılında da Uğur Dündar ekibi tarafından basılarak ekranlarda*
 
 
 *gösterildiğini hatırlayabildiniz
 
 mi?*
 
 
 * *
 
 
 *Domuz konusunda herkes topu başkasına atıyor
  Bu noktada tüketicinin yapması* 
 
 *gereken şeyi Çevre Sağlık İl Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi Müdürü*
 
 
 *İrfan Yılmaz özetliyor;*
 
 
 *"- Piyasadaki etleri denetlemek mümkün olmuyor
  "* 
 
 * *
 
 
 *"Kısacası ne yediğinize dikkat edin
  Çok emin olmadığınız bilmediğiniz* 
 
 *markaların ambalaj güzelliğine kanmayın
  "* 
 | 
	|  |   |