|  08-17-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Türkler’İn Günahı Ne? 
 
              
 Hazır gıdalardan özellikle bisküvi ve turşuda bulunan bulunan katkı maddelerinden bazıları ABD ve İngiltere'de yasak! Peki Türkler'in günahı ne?  Gıdalarda çok kullanılan 3 madde kansere yol açabiliyor ve ölümlere neden oluyor
  ABD ve İngiltere'de yasak olan sodyum benzoat, aspartam ve siklomat, Türkiye'de turşudan bisküviye kadar pek çok gıdaya konuluyor  Gıdalarda kullanılan 3 katkı maddesi kansere ve hastalıklara yol açıp, ölümlere neden olabiliyor  
 
 Gıdalara katıldığında zehirli maddelere dönüşen bu katkı maddeleri, 3 E olarak adlandırılıyor
  E 221 Sodyum Benzoat, E 951 Aspartam ve E 952 Siklomat’ın daha az kullanılmaya özen gösterilmesi ve market alışverişlerinde ürünlerin üzerlerinin mutlaka okunması gerekiyor  
 
 Egzoz gazında da var!
 
 
 Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV), 3 ayda bir çıkardığı “Ispanak”adlı dergi, bu konuda bir araştırma yaparak, katkı maddesi kullanan insanları uyarmaya çalıştı
  Bu üç katkı maddesiyle ilgili verilen bilgiler şöyle: Benzoik asitten oluşan Sodyum Benzoat kolalı ve gazlı içeceklerde, hazır turşu ve soslarda, bazı bisküvi ve alkolsüz içeceklerde küflere karşı koruyucu olarak kullanılıyor  
 
 Bu madde, sitrik asit ile birleşerek Benzen’e dönüşüyor
  Benzen sigara ve egzoz gazında da bulunan bir kanserojen madde  Dünyada birçok bilimsel merkez benzoatlarla ilgili çalışmaları geliştirmiş ve bunlar sonuçlanana kadar kullanılması önerilmiyor  AB maddenin kullanımına sınır getirdi  Türkiye’de ise birçok gıda maddesinde yer alıyor  Ancak miktarları konusunda yapılan bağımsız denetimler hakkında bir bilgi bulunmuyor  
 
 Alzheimer'a yol açıyor
 
 
 Suni bir tatlandırıcı olan aspartam, çay şekerinden 200 kat daha tatlandırıcı bir madde
  Aspartamın içinde bulunan fenil alanin ve metanol, vücutta bağırsaklardan emildikten sonra çok zehirli bir madde olan formaldehite dönüşüyor  Formaldehit kanserojen olarak biliniyor ve piyasada diyet içeceklerde, sakızlarda, şekerlerde, hazır gıdalarda, bir çok diyet ürününde, soslarda bulunuyor  
 
 40 mg/kg dozu aşıldığında hamile kadınlarda düşüklere, beyin anomalilerine, zeka geriliklerine yol açıyor ve ileri yaşlarda Alzheimer hastalığına da neden oluyor
  Kısa dönemde dikkat dalgınlığı, geçici hafıza kayıpları, görme bozuklukları ve kronik yorgunluk sendromu ortaya çıkabiliyor  Araştırmalarda aspartamın vücuttaki serotonin maddesini etkileyerek davranış bozukluklarına neden olduğu gösteriliyor  Uzun dönemde ise lösemi, lenf kanseri ve böbrek kanserlerine neden olabiliyor  
 
 Türkler'in günahı ne?
 
 
 Siklomat ise içeceklerde ve diyet ürünlerinde kullanılan çok kuvvetli bir suni tatlandırıcı
  Yüksek dozda ve uzun süre alındığında hayvanlarda mesane kanserine, farelerde kromozom anomalilerine yol açıyor  ABD ve İngiltere’de yasaklanmasına rağmen Türkiye’de kullanılıyor  
 
 Tarım ilaçları kanser yapıyor
 
 
 Hacettepe Üniversitesi Kanser Kurumu Başkanı Prof
  Dr  İbrahim Güllü, katkı maddelerinin bilim camiası olarak hiç birini sevmediklerini söyledi  Güllü, “Bu maddelere onkologlar asla sıcak bakmazlar ve uyarırlar  Ama özellikle bu üç katkı maddesi için elimizde bir bilimsel kanıt olması gerekiyor  En azından bin kişinin bu maddeler için 10 yıl denetlenmesi gerekiyor  Elimizde böyle bir çalışma yok  Kesin konuşamayız ama ‘kanser yapabilir’ diyebiliriz" dedi  
 
 Güllü, tarım ilaçlarının kesin kanser yaptığını belirterek, insanların bu katkı maddelerini içeren ürünleri tercih etmemeleri gerektiğinin vurgusunu yaparak, “Her şey orijinal, organik haliyle tüketilmeli
  Suni gübreyle yetiştirilmiş gıdalardan da yemesinler  İçeriğine baksınlar ve mümkünse almasınlar  Konserve de tercih edilmemeli" dedi  Diğer ülkelerde yasaklanan maddelerin Türkiye’de kullanılmasına ilişkin de “Bunun başka bir yolu varsa biz de kullanmayalım  Onlar istemiyorlar ve kullanmıyorlar  Ya da o maddelerin yerine kullanılacak başka bir yol buldular  O yolu biz de bulalım" diye konuştu  
 
 kaynak; saglıkhaberlerim
 
 | 
	|  |   |