Yalnız Mesajı Göster

İslam Alimi Razi

Eski 08-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İslam Alimi Razi

"Dünya ileri gidiyordu, her şey çok mükemmeldi, ortalığa barış hakimdi ama, İslamiyet gelince bozuldu bu ortam, kaosa meyletti"

Di mi benjamin?

Tabi tabi cevat abi!"

Biliniz ki ben, ilim aşığıydım, doğru olsun yanlış olsun, bir şeyin ne olup olmadığını öğrenmek için pekçok şey öğrendim Vallahi kelam, akaid ilmi ile ilgili, doğru yanlış bütün itikatları, filozofların görüşlerini çok tedkik ettim Ancak Kur`an-ı kerimde bulduğum faydaya eşit olanını hiçbirisinde görmedim Ey alemlerin Rabbi ! Mahlukatın, senin Ekrem -ül-ekremin , merhametlilerin en merhametlisi olduğunda ittifak etmektedir Ya Rabbi ! Bu zayıf kuluna müsamaha eyle Dilimi sürçmekten muhafaza buyur, bana yardım et Hata ve kusurlarımı setreyle, ört Kitabım Kur`an-ı kerim, yolum Resulullah efendimize, sünnet -i seniyyeye uymaktır Ya Rabbi ! Senin hakkında hüsn -i zan sahibiyim Rahmetin hakkında çok ümitliyim Çünkü sen: (Kulum beni zannettiği gibi bulur) buyurdun Ya Rabbi ! Ben hiçbir şey getirmesem de, sen ganisin, kerimsin, ümidimi boşa çıkarma Duamı geri çevirme Beni ölümden önce ve sonra azabından kurtar Ölüm sırasında can çekişirken bana kolaylık ver Çünkü sen erhamürrahiminsin`

FAHREDDİN-İ RAZİ

Alıntı Yaparak Cevapla