08-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İncire Ve Zeytine Andolsun...

İncir herhangi bir meyve ya da sebzeye göre en yüksek lif içeriğine sahiptir Sadece 1 adet kuru incir 2 gram lif sağlamaktadır, ki bu tavsiye edilen günlük ihtiyacın %20'si'dir Son 10-15 yılda yapılan araştırmalar, bitkisel gıdalarda bulunan liflerin sindirim sisteminin düzgün olarak çalışması açısından çok önemli olduklarını ortaya koymuştur Besin olarak alınan lifin sindirime yardımcı olduğu ve bazı kanser türlerinin riskini azaltmada etkili olduğu bilinmektedir Beslenme uzmanları lif alımını artırmanın ideal bir yolu olarak, lif açısından zengin olan incir tüketimini tavsiye etmektedirler
George Washington Üniversitesi Tıp Merkezi'nde Hastalıklara Karşı Korunma Enstitüsü'nün başkanı Dr Oliver Alabaster, incirden şu ifadelerle bahsetmektedir
  Burada gerçek anlamda sağlıklı ve yüksek lif oranına sahip bir besini ekleme imkanı bulunmaktadır İncirleri ve diğer yüksek lif oranına sahip besinleri sıklıkla tercih etmek  ömür boyu sağlığınız açısından önem taşımaktadır
California İncir Danışma Kurulu'na (California Fig Advisory Board) göre, meyvelerde ve sebzelerde bulunan antioksidanların insanları birçok hastalıktan koruduğuna inanılmaktadır Antioksidanlar, vücudumuzdaki kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışardan alınan zararlı maddeleri (serbest radik)alleri) etkisiz hale getirirler ve hücrenin tahrip edilmesini engellemiş olurlar Scranton Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmada, kuru incirin, antioksidan bakımından zengin fenol bileşimine diğer meyvelere göre çok daha fazla sahip olduğu belirlenmiştir Fenol, mikroorganizmaları öldürücü -antiseptik- bir madde olarak kullanılmaktadır
Burada çok sınırlı olarak yer verdiğimiz incirin faydaları, Allah'ın insanlar üzerindeki rahmetinin bir göstergesidir "İncire ve zeytine andolsun" (Tin Suresi, 1)
|
|
|