|  08-17-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Neden Sarhoş Olunur? 
 
              
 İlk yudumla birlikte, alkol ağız ve yemek borusu ile temas ettikten sonra, ciddi miktarda kana karıştığı ilk durak olan mideye gelir
  Ancak alkolün kana karışması en çok ince bağırsaklarda olur  Büyük bir kısmı ince bağırsaklarda kana geçen alkol, derhal merkezi sinir sistemimizi etkilemeye başlar  Birkaç dakika sonra beyne geçerek sinir hücrelerini etkiler ve mesaj iletimini yavaşlatır  İçmeye devam edilirse, beyindeki görme, denge, konuşma ve muhakeme ile ilgili sinir merkezleri etkilenmeye başlarlar  Bu arada alkolün baskılayıcı etkilerini yenebilmek için, kalp kası zorlanır ve nabız artar  Biraz daha içilirse şuur kaybı meydana gelebilir  Daha da devam edilirse, alkolün kandaki oram alkol zehirlenmesi seviyesine ulaşır, solunum yetmezliği nedeni ile ölüm kaçınılmaz olur  Alkol oldukça yavaş yakılır  100 gram saf alkolün vücutça yakılması yaklaşık 10 saat sürer  Karaciğerde yakılan her bir gram alkol için 7  1 kilokalori açığa çıkar  Yapılan araştırmalara göre ABD'de insanlar genel olarak kalori ihtiyacının yüzde 10'unu alkolden karşılamaktadır  Alkoliklerde bu oran yüzde 50 olup ciddi beslenme bozuklukları görülür  Alkol karaciğer yetmezliği yanında, kalp hastalığı ve kanser riskini de artırır  Beyinde hücre kaybına yol açar, uzun sürede beyin hücrelerindeki dejenerasyon artar, psikiyatrik bozukluklar başlar   
 | 
	|  |   |