Konu
:
Sirke Ve Sirke Yapımı / Sirke Ve Sirke Yapımı Hakkında
Yalnız Mesajı Göster
Sirke Ve Sirke Yapımı / Sirke Ve Sirke Yapımı Hakkında
08-16-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sirke Ve Sirke Yapımı / Sirke Ve Sirke Yapımı Hakkında
Elma Sirkesi Hazırlanışı
Osmanlı döneminde özellikle akşam yemeklerinin ardından elma sirkesi bal ve su ile hazırlanan karışımın önemli bir yeri varmış
Çünkü yenilen ağır yemeklerin ardından bu karışımın içilmesi yediklerinin daha kolay hazmedilmesine ve yağların vücuttan kolayca atılmasına yardımcı olduğu içinde vazgeçilmez bir aromatik içecek olarak Osmanlı sofralarında yerini almış
BU KARIŞIM
*1 su bardak su
*1 tatlı kaşığı dolusu elma sirkesi
*1 tatlı kaşığı dolusu çiçek balı
Hepsi iyice karıştırılır ve sabahları aç karnına küçük yudumlarla içilir
Yada akşam yemeklerinden hemen sonra tüketilir
Ancak mide sorunu olanlar çok dikkatli olmalılar
O nedenle evde çok rahatlıkla yapabileceğiniz doğal elma sirkesini de deneyebilirsiniz
Hem daha doğal hem de içimi daha rahat ve yapılışı oldukça pratik
MALZEME
*10 adet orta büyüklükte elma
*10 bardak su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı elma sirkesi
HAZIRLANIŞI
Elmalar iyice yıkandıktan sonra kabukları soyulmadan küçük parçalar halinde doğranıp cam bir kavanozun içine konur
(cam kap olması şart)
Ardından 10 su bardağı su , tuz ve sirke ilave edilip ağzı güzelce kapandıktan sonra 10 gün bekletilir
Elde edilen karışım her sabah aç karnına bir fincan içilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul