Yalnız Mesajı Göster

Sirke Ve Sirke Yapımı / Sirke Ve Sirke Yapımı Hakkında

Eski 08-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sirke Ve Sirke Yapımı / Sirke Ve Sirke Yapımı Hakkında



Elma Sirkesi Hazırlanışı

Osmanlı döneminde özellikle akşam yemeklerinin ardından elma sirkesi bal ve su ile hazırlanan karışımın önemli bir yeri varmış Çünkü yenilen ağır yemeklerin ardından bu karışımın içilmesi yediklerinin daha kolay hazmedilmesine ve yağların vücuttan kolayca atılmasına yardımcı olduğu içinde vazgeçilmez bir aromatik içecek olarak Osmanlı sofralarında yerini almış

BU KARIŞIM

*1 su bardak su
*1 tatlı kaşığı dolusu elma sirkesi
*1 tatlı kaşığı dolusu çiçek balı

Hepsi iyice karıştırılır ve sabahları aç karnına küçük yudumlarla içilir Yada akşam yemeklerinden hemen sonra tüketilir

Ancak mide sorunu olanlar çok dikkatli olmalılarO nedenle evde çok rahatlıkla yapabileceğiniz doğal elma sirkesini de deneyebilirsiniz Hem daha doğal hem de içimi daha rahat ve yapılışı oldukça pratik

MALZEME

*10 adet orta büyüklükte elma
*10 bardak su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı elma sirkesi

HAZIRLANIŞI

Elmalar iyice yıkandıktan sonra kabukları soyulmadan küçük parçalar halinde doğranıp cam bir kavanozun içine konur(cam kap olması şart)Ardından 10 su bardağı su , tuz ve sirke ilave edilip ağzı güzelce kapandıktan sonra 10 gün bekletilir Elde edilen karışım her sabah aç karnına bir fincan içilir

Alıntı Yaparak Cevapla