Yalnız Mesajı Göster

Zikir Ve Adabı - Zikrin Fazileti ...

Eski 08-15-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Zikir Ve Adabı - Zikrin Fazileti ...

Zikir Yapanın Takınacağı Tavır

Zikir yapanın en mükemmel vasıfları takınması gerekir: Bir yerde otu-ruyorsa, kıbleye yönelir Başını eğerek sükûnet ve vakarla, huzur ve huşu ile oturur Eğer bu hallere riayet etmeyerek zikir yapılırsa caizdir ve bunu yapan hakkında bir kerahet olmaz Fakat özürsüz olarak böyle bir dav­ranışla en faziletli hal terk edilmiş olur Bu hususta kerahet olmadığına delil, Allah Tealâ Hazretlerinin şu âyetidir:

"Gerçekten göklerin ve yerin yaratılışında, gece ve gündüzün değişip durmasında, akıl sahibleri için (Allah´ın kudret ve azametine delâlet eden büyük nişanlar ve) alâmetler vardır Ayakta iken, otururken, yatarlar­ken Allah´ı zikredenler ve göklerle yerin yaratılışı üzerinde düşünen­ler ?[14]

8- Hazreti Aişe (Radıyallahu Anha) şöyle demiştir:

"Ben hayız halde iken, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem kucağı­ma yaslanıp Kur´an okurdu"[15] Bir rivayette de: "Ben hayız iken, Pey­gamberin başı kucağımda idi" şeklindedir[16]

Yine Hazreti Aîşe´den (Radıyallahu Anha) şöyle dediği nakledilmiştir: "Ben divan üzerine yaslanırken (yatarken) hizbimi [17]adet edindiğim ez-kârımi) okurum"

Alıntı Yaparak Cevapla